Atalanta – Leverkusen pune la bătaie milioane de euro: cât valorează trofeul Ligii Europa

0
Publicat:

Finala Ligii Europa din această seară (ora 22.00, Pro Arena) pune față în față două echipe care traversează un sezon foarte bun. Cu precizarea că, totuși, în cazul celor de la Leverkusen vorbim despre un sezon istoric!

Xabi Alonso. FOTO: Facebook
Xabi Alonso. FOTO: Facebook

Trupa pregătită de Xabi Alonso (42 de ani) tocmai a încheiat campionatul fără înfrângere, câștigându-l bineînțeles. În total, „farmaciștii“ au o serie de 51 de meciuri fără eșec în actuala stagiune. Care include 42 de victorii și 9 remize! Seria nemților e compusă din 34 de meciuri în Bundesliga, 12 în Liga Europa și cinci în Cupa Germaniei. De altfel, după finala de la Dublin, Leverkusen poate încheia sezonul cu încă un trofeu, dacă va cuceri și cupa pe plan intern. Sâmbătă, la Berlin, echipa lui Xabi Alonso va întâlni divizionara secundă, Kaiserslautern.

Un ultim amănunt fascinant despre Leverkusen în acest sezon: echipa și-a păstrat invincibilitatea, marcând un total de 15 goluri în prelungiri, după minutul 90!

Italienii sunt de Liga Campionilor deja

În mod normal, câștigătoarea Ligii Europa dobândește avantajul de a juca, în sezonul următor, în grupele Ligii Campionilor. Doar că acum, atât Leverkusen, cât și Atalanta și-au asigurat deja această prezență în grupele Champions League. Nemții din postura de campioana Bundesligii, iar italienii terminând pe 5 în Serie A și profitând de locul suplimentar primit de acest campionat datorită coeficientului.

Așadar, pentru trupa pregătită de Gian Piero Gasperini (66 de ani) rămâne entuziasmul primei finale la nivel european. La acest capitol, Leverkusen are deja un trofeu în palmares, Cupa UEFA, câştigată în 1988. De menționat că Atalanta n-a mai obţinut un trofeu de 61 de ani, iar săptămâna trecută a pierdut finala Cupei Italiei, 0-1 cu Juventus.

Au strâns sume mari până acum

Cele două echipe au adunat, cu aproximație, vreo 17 milioane de euro, în drumul lor spre ultimul act de la Dublin. Iar finala din această seară valorează enorm din punct de vedere financiar. Câștigătoarea Ligii Europa, sezonul 2023-2024, va primi 4 milioane de euro, bonus de victorie. Prezența în finala a fost răsplătită de UEFA cu câte 4,6 milioane de euro pentru fiecare formație.

Ultimele cinci finale ale Ligii Europa

Sezon Meci Rezultat

2022-2023 Sevilla – AS Roma 1-1 după prelungiri, 4-1 după loviturile de departajare

2021-2022 Frankfurt – Rangers 1-1după prelungiri, 5-4 după loviturile de departajare

2020-2021 Villarreal – Man. United 1-1 după prelungiri, 11-10 după loviturile de departajare

2019-2020 Sevilla – Inter Milano 3-2

2018-2019 Chelsea – Arsenal 4-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite