Ungaria, la primul meci după anunțul permisiunii afișării steagului ”Ungariei Mari”. Ce au făcut suporterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul afișării steagului cu harta Ungariei Mari nu prea a avut ecouri printre suporterii maghiari la primul meci disputat de naționala vecină după anunțul federației că a primit acceptul UEFA de a folosi simbolul revizionist.

Fanii maghiari s-au comportat onorabil la meciul cu Estonia. Foto Facebook
Fanii maghiari s-au comportat onorabil la meciul cu Estonia. Foto Facebook

În amicalul Ungaria - Estonia, disputat joi seara, suporterii s-au comportat exemplar, transmite trimisul Gazetei Sporturilor la această partidă. În afară de câțiva ultrași care au afișat un singur steag, în rest a fost liniște din acest punct de vedere.

„The Carpathian Brigade”, cea mai dură facțiune a galeriei maghiare, a afișat un mesaj care conținea steagul Ungariei Mari. Ulterior, după doar un minut, l-au acoperit. Jocul de-a v-ați ascunselea a continuat, până într-un final, când imaginea a rămas vizibilă pe stadion. În jurul steagului apare și un mesaj, în limba maghiară: „Csak Egyutt”, în traducere „doar împreună”, scrie gsp.ro.

Un singur steag cu harta Ungariei Mari a fost afișat în timpul partidei. Foto Răzvan Luțac/ GSP
Un singur steag cu harta Ungariei Mari a fost afișat în timpul partidei. Foto Răzvan Luțac/ GSP

Oamenii de rând nu poartă acele însemne

Fanii prezenți pe Puskas Arena sunt la curent cu doleanțele Federației de la Budapesta, dar nu par impresionați. „A fost o mângâiere politică pentru un grup de ultrași. De aceea nu veți vedea oameni de rând cu acele însemne. Oamenii obișnuiți nu sunt interesați de politică, vin aici pentru fotbal", a declarat un spectator pentru gsp.ro.

Marți, Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA și FARE, gruparea care luptă împotriva discriminării în fotbalul european, permit utilizarea hărții cu Ungaria Mare la meciurile echipei naționale, însă numai pentru varianta simplificată, fără simboluri, inscripții și culori.

Însă UEFA a dezumflat imediat anunțul federației maghiare, menționând că nu a dat un astfel de accept, într-un răspuns oferit în exclusivitate pentru Adevărul.

Ce ne-a scris UEFA despre harta Ungariei Mari

*UEFA a aflat despre știrile apărute în mass-media potrivit cărora folosirea însemnelor Ungariei Mari și astfel de bannere ar fi fost aprobată în competițiile noastre.

*Pentru a clarifica lucrurile, fără nicio urmă de îndoială, precizăm că, în niciun moment, UEFA n-a aprobat folosirea unor astfel de simboluri, steaguri și bannere. Iar dacă vor fi folosite, ele pot avea consecințe disciplinare. Federația maghiară de fotbal a fost informată legat de acest subiect și i-a fost recomandat să ia măsurile necesare pentru a împiedica apariția unor astfel de bannere în meciurile din cadrul competițiilor UEFA.

*Dacă vor apărea dovezi cu apariția unor astfel de bannere / steaguri, cazul va fi preluat de Comisia de Disciplină din cadrul UEFA. Care va evalua speța respectivă și, dacă va fi nevoie, va lua sancțiunile disciplinare care se impun, în concordanță cu regulamentele UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite