Un membru marcant al "Craiovei Maxima" intră în echipa FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Ion Geolgău este noul manager al Departamentului de Scouting din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Geolgău a preluat acest rol de la Aurel Ţicleanu, care a ales să revină pe bancă în calitate de antrenor principal şi a semnat cu formaţia din a doua liga qatareza, Qatar SC. Ţicleanu a fost managerul Departamentului de Scouting din cadrul Federaţiei Române de Fotbal în perioada 2014-2016.

Ion Geolgău, în vârstă de 55 de ani, este fost internaţional cu 23 de prezenţe în echipa naţională. Geolgău a făcut parte din generaţia care a calificat România la primul Campionat European în formatul său modern, la Euro 1984.

”Scoutingul este un domeniu pe care îl stăpânesc. Am lucrat la Craiova pe acest segment şi mă alătur unui proiect început în urmă cu doi. M-am simţit onorat în momentul în care am primit telefon şi am fost invitat să colaborăm. Iau locul unui fost coleg, prieten, mă ştiu cu domnul Ţicleanu de 40 de ani, şi în urma mai multor discuţii cu dânsul despre ce înseamnă această activitate în cadrul Federaţiei Române de Fotbal am fost bucuros să mă regăsesc în multe acţiuni pe care acest departament le-a susţinut”, a declarat Ion Geolgău, noul manager al Departamentului Scouting din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, pentru site-ul frf.ro.

”Sper să menţin la acelaşi nivel activitatea, fiindcă, atunci când o urmăream de la distanţă, vedeam lucruri nemaîintâlnite vreodată în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Mă refer la aceste acţiuni de scouting care au avut loc în România, pe tot cuprinsul ţării, dar şi la cele din străinătate. Cu ajutorul lor, dăm posibilitatea copiilor românilor din străinătate să joace pentru naţionalele de juniori, în speranţa că, în viitor, vor juca şi pentru prima reprezentativă. Mă bucură crearea acestor Centre de Excelenţă, faptul că avem un trecut care ne-a demonstrat că prin existenţa acestor centre, gen Luceafărul sau, mai în urmă, Viitorul, copii cu o instruire foarte bună pot deveni jucători de nădejde pentru toate echipele noastre naţionale”, a mai spus Geolgău.

În cei doi ani de activitate, Departamentul de Scouting al Federaţiei Române de Fotbal a organizat opt acţiuni de selecţie pentru juniorii români din străinătate. 60 dintre aceştia au îmbrăcat cel puţin o dată tricoul echipei naţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite