Un fotbalist român, printre cei mai rapizi din lume. L-a depășit pe Vinicius Jr. „Racheta!”

0
0

Un internațional român este printre cei mai rapizi fotbaliști din lume, depășind nume mari, precum fotbalistul lui Real Madrid, Vinicius Jr. sau Inaki Williams.

Andrei Rațiu. FOTO Arhivă
Andrei Rațiu. FOTO Arhivă

Andrei Rațiu, fundașul dreapta al naționalei României  care evoluează în liga secundă spaniolă, la Huesca, a devenit cel mai rapid fotbalist din Spania la partida de campionat disputată împotriva lui Gijon. 

Românul a atins o viteză de 35,8 km/h și i-a depășit pe Vinicius jr, Inaki Williams și Thierry Correia, toți aceștia având până acum un record de 35,1 km/h.

Andrei Rațiu a ajuns pe locul 19 în topul celor mai rapizi jucători din lume în anul 2022. Clasamentul la nivel mondial este condus de Rudiger, cu 36,7 km/h, urmat de Mudryk, Ousmane Dembele și Adama Traore, 36,6 km/h.

Fotbalistul a fost supranumit „racheta” de către presa spaniolă. 

”M-au felicitat coechipierii, cei din club, și mă bucur că avansez, că fac lucrurile din ce în ce mai bine. Mereu am avut viteză, de când eram copil. Viteza e în mine. Cred că munca doar completează, ea perfecționează detaliile. Dar viteza, cel puțin la mine, ține de calitățile native. Lucrez și în sală, poate am crescut puțin nivelul și prin asta. Dar stilul de alergare și viteza în sine sunt din naștere”, a declarat Andrei Rațiu. 

Andrei Rațiu este evaluat la 1 milion de euro de site-urile de specialitate. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri