Un bolid WRC, la startul Raliului Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină de campionat mondial şi trei echipaje străine sunt principalele atracţii ale Raliului Sibiului, care va avea loc între 15 şi 18 iulie şi va fi etapă-eveniment în Intercontinental Rally Challenge.

Contând şi ca etapă a 5-a în Campionatul Naţional de Raliuri, competiţia de la Sibiu va reuni la start cel puţin 42 de echipaje, care au confirmat prezenţa până vineri 2 iulie, ultima zi oficială de înscrieri.

Pe lângă cei mai buni piloti din Campionatul National de Raliuri Dunlop, dintre care deja obişnuitele prezenţe din Ungaria, Gergo Szabo, campionul naţional en-titre, şi Csaba Spitzmuller, la Sibiu va lua startul şi germanul Marius Klein, pe un Mitsubishi Lancer EVO 7 preparat de Gassner Motorsport.

„Mi-ar fi plăcut să avem mai mulţi piloţi la start, dar acum ne aflăm în faţa unui nou început pentru Raliul Sibiului. Statutul de etapă eveniment în IRC este extrem de important şi acesta este doar primul pas pe care l-am făcut în încercarea de a promova raliul şi implicit oraşul Sibiu la nivel internaţional", a spus Sorin Itu, organizatorul competiţiei.

Finlandezul Jarkko Miettinen, câştigătorul ultimelor doua ediţii, nu va fi la Sibiu în 2010, dar pentru prima oară în acest sezon din CNR, la startul unei etape se va afla şi un World Rally Car. Dupa ce a concurat la Braşov cu un Renault Clio, Dodo Piţigoi va veni la Sibiu cu un Ford Focus WRC. „Îmi place foarte mult atmosfera de la Sibiu şi am decis să iau startul aici cu Focus-ul WRC, mai ales că acesta era pregătit pentru macadam", a spus Dodo Piţigoi, pilotul Colina Motors.

Înscrierile pentru Raliul Sibiului vor rămâne deschise până joi 15 iulie, toţi cei care se vor înscrie până atunci fiind obligaţi să plătească o taxa de înscriere mai mare cu 20 la sută. În ediţia din 2010 a Raliului Sibiului se vor parcurge 10 probe speciale, pe o suprafata mixtă, cu o lungime totală de 147,3 kilometri.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite