UEFA l-a cenzurat pe Lucescu: i-a găzduit doar declaraţiile „călduţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO Reuters
Mircea Lucescu FOTO Reuters

Învins la scor de Bayer Leverkusen, 4-0 pentru germani, în meciul cu Şahtior, antrenorul român a pus luneta pe arbitru şi a tras.

Bayer Leverkusen nu mai bătuse pe nimeni la patru goluri diferenţă în Liga Campionilor. I-a căzut în plasă tocmai Şahtiorul lui Mircea Lucescu, o echipă cu mai mare experienţă în competiţia „stelelor”. Echipa condusă de finlandezul Sami Hyppia a primit însă ajutor din două părţi: portarul lui Şahtior şi arbitrul francez Lannoy. Goalkeeperul are conştiinţa încărcată pentru primul şi ultimul gol, iar „centralul” din Hexagon e responsabil pentru golul doi.
De ce nu-l schimbă pe Pyatov?
Nu e primul meci în care Lucescu pierde pe „mănuşile” portarului Pyatov, recunoscut pentru gafele sale. Vă amintiţi, desigur, acel meci cu Chelsea de anul trecut în care numărul 1 din poarta lui Şahtior a luat două goluri de tot râsul. Şi nici la naţională nu străluceşte Pyatov, aşa că rămâne totuşi întrebarea: de ce nu-şi cumpără Lucescu un portar de valoare? Un posibil răspuns ar fi că vrea să aibă în echipă măcar trei ucraineni, şi cum brazilienii domină de la mijloc în sus, doar posturile de portar şi fundaş central pot fi ocupate de jucători din ţara vecină.
A „măturat” pe jos cu arbitrul
Erorile francezului Lannoy l-au enervat, aşa cum era de aşteptat, pe Il Luce. Dacă în alte meciuri acuzele sale au fost exagerate, antrenorul român a avut acum şi motive să dea vina pe arbitru: „Rezultatul este unul ruşinos, dar dacă am analiza ce s-a întîmplat de fapt, putem spune că noi am jucat mai mult împotriva arbitrului. În primul rînd, faulturile comise de Donati - cinci la rînd, la care arbitrul trebuia să intervină şi să acorde al doilea cartonaş galben. Imediat după ce a început repriza a doua, din senin, arbitrul a acordat un penalty adversarilor. Darjo Srna nici nu l-a atins, doar stătea acolo. Am mai fost un moment în care Rolfes a comis henţ în careu, penalty clar. Imediat după faza asta, adversarii ne-au prins pe contraatac şi au înscris dintr-un ofsaid mare”, s-a lamentat Lucescu.
 

„Simt că se întâmplă ceva”

Lucescu i-a cerut italianului Pierluigi Collina, şeful arbitirlor din Europa, să ia măsuri. „Din păcate, o lume întreagă vede această lipsă de respect la adresa clubului Şahtior Doneţk. Poate că supervizorul care deleagă arbitrii în Europa, domnul Collina, ar trebui să se gîndească la asta. Am suficientă experienţă, am trăit 90 de meciuri în Liga Campionilor,  imediat simt când se întamplă ceva! Mi s-a mai întâmplat la fel şi la Galatasaray şi Beşiktaş".

Ce a reţinut UEFA din ce a spus Lucescu: "Sunt surprins că jucători cu experienţă au comis erori imense. Acum trebuie să ne pregătim pentru următorul meci, iar jucătorii mei trebuie să uite prestaţia din această seară". 


Cum s-au marcat cele patru goluri
1.Minutul 22 – greşeală de portar a lui Pyatov la lovitura de cap a lui Kiessling.
2. Minutul 50 – Arbitrul francez Stephanne Lannoy acordă aiurea un penalty, pentru un fault inexistent al lui Srna la Kiessling.
3. Minutul 57 – Sam înscrie dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.
4. Minutul 72 – Pyatov bâlbâie o centrare şi Kiessling profită.

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite