Ucraineanca Marta Kostyuk, tăioasă cu francezii: „Să le fie rușine!“. Conferință exploziv, la Paris VIDEO

0
Publicat:

Ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, 39 WTA) transformă tenisul în câmp de război! Și nu doar ea! Până la incidentul de duminică, de la Roland Garros, am avut declarațiile acide date de Lesia Tsurenko (33 de ani, 66 WTA). Care, la rândul lor, au arătat mediul toxic existent, la această oră, în circuitul feminin. Vorbim despre o situație pe care nu o vedem, la băieți.

La fete, în schimb, tenisul a fost târât în această zonă a declarațiilor care n-au nicio legătură cu competiția în sine. Iar acum, pe lângă afirmații războnice, asistăm și la gesturi precum celui făcut de Kostyuk, aspru taxat de publicul francez, duminică, la Roland Garros. Pornind de aici, ucraineanca a acordat un interviu incendiar, după eliminarea ei de la French Open 2023 și, potrivit Eurosport, a condamnat publicul francez pentru huiduielile copioase la adresa ei.

Marta Kostyuk, furioasă din cauza modului în care se comportă rivalele sale din Rusia și Belarus
Marta Kostyuk, furioasă din cauza modului în care se comportă rivalele sale din Rusia și Belarus

Ce a declarat Marta Kostyuk?

*Nu mă așteptam la asta. N-am nicio reacție (n.r. – vizavi de incidentul cu huiduielile), dar cred că ar trebui să le fie rușine! Vreau să văd cum vor reacționa acei oameni peste 10 ani, când războiul se va fi terminat. Cred că, în acest fel, își vor da seama și ei de ceea ce au făcut.

*Nu o urăsc pe Aryna Sabalenka (n.r. – în fața căreia a pierdut, duminică, la French Open), cum nu urăsc nicio altă jucătoare. Pur și simplu, nu o respect din cauza poziției ei față de toată această situație (n.r. - războiul din Ucraina). Ura e o emoție, oamenii te pot urî sau te pot iubi. Ea a spus doar atât, că nu-i pasă (n.r. – de război). Ei bine, nici mie nu-mi pasă de ea. Dacă cineva nu mă respectă, nu e chiar atât de bine, pentru că respectul nu e o emoție.

*Ea (n.r. – Aryna Sabalenka) nu spune niciodată că personal nu sprijină acest război. Cred că ar trebui să se schimbe accentul întrebărilor. Războiul e deja acolo. Au trecut 15 luni de când a început. Ar trebui să fie întrebată cine vrea să câștige acest război... Dacă s-ar face acest lucru, nu sunt sigură că acești oameni ar spune că vor ca Ucraina să câștige. Cunosc sportivi care susțin acest război. A spune că nicio jucătoare nu sprijină războiul e ceva forțat și fără legătură cu realitatea.

*Kasatkina (n.r. – rusoaica Daria Kasatkina, locul 9 WTA) a spus, clar, că se opune războiului, de aici diferența dintre ea și toate celelalte. Ea acum nici nu poate să se întoarcă în Rusia, dar, prin atitudinea și discursul ei, a lăsat în urmă ceva important. A rămas de partea adevărului, a compasiunii, a iubirii.

*Nu știu de ce alte jucătoare nu fac la fel. Ele nu știu cum e să-ți fie frică să te întorci în propria țară, să știi că, în orice moment, ai putea muri din cauza dronelor sau a rachetelor. Nu e complicat să înțeleagă ce se întâmplă, suntem cinci jucătoare ucrainene în Top 100 WTA, să vină să vorbească cu noi, chiar și două minute. Dar nu, ele se uită de sus la noi. Niciuna dintre rusoaice sau bieloruse nu s-a oprit să vorbească cu noi, timp de 15 luni. Nu înțeleg...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite