Turneul Campioanelor la tenis: s-a calificat şi Pennetta! Simona Halep are bilanţ negativ cu trei dintre adversare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se cunosc 7 din cele 8 tenismene care vor începe de duminică asaltul pentru trofeul de la Singapore.  Simona are bilanţ negativ cu trei dintre ele.

Angelique Kerber şi Flavia Pennetta şi-au asigurat biletul de intrare la turneul Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie). Mai e doar un loc pe tablou.
Simona Halep e deja de câteva zile la Singapore, suficient timp pentru a se întâlni cu fanii şi a scăpa de alte acţiuni benefice ca imagine, dar obositoare. Alături de antrenorul australian Darren Cahill, Simona pregăteşte turneul-regină al finalului de sezon, fiind creditată cu şansele cele mai mari la cucerirea coroanei.
Însă absenţa Serenei Williams a deschis o cutie a speranţelor pentru toate tenismenele calificate. Şarapova caută o revenire cu sucess în circuit, Muguruza e în cea mai bună formă posibilă, iar Pennetta, ultima calificată la Turneul Campioanelor, vrea să-şi încheie cariera fastuos. Tenismenele enumerate mai sus au şi avantajul moral al meciurilor directe cu Simona, Şarapova fiind chiar invincibilă în faţa lui Halep.
Pe maria Şarapova însă Simona o pate întâlni doar în finală. Până atunci, va înfrunta alte trei jucătoare în grupă, plus o eventuală semifinală. Tragerea la sorţi e sâmbătă, dar tabloul complet de la Singapore mai păstrează o enigmă: a opta jucătoare calificată. Aceasta se va alege dintre Lucie Safarova, Suarez Navarro şi Karolina Pliskova, ultimele două fiind nevoite să ajungă măcar în finala turnelui Kremlin Cup de la Moscova.
Se fac două grupe
La Turneul Campioanelor participă cele mai bune opt jucătoare ale anului, pe baza unui clasament alcătuit din rezultatele obţinute la 16 turnee. Cele opt tenismene sunt împărţite în două grupe, iar primele două din fiecare grupă merge în semifinale. Campioana en-titre  Serena Williams şi-a anunţat retragerea de la ediţia din acest an, nu şi din tenis. Liderul american a declarat că la începutul anului viitor va participa la Cupa Hopman, la Perth, pregătind astfel primul Grand Slam din 2016. 

Palmaresul Simonei cu …
Maria Şarapova 0-5
Garbine Muguruza 1-2
Petra Kvitova 2-0
Agnieszka Radwanska 4-4
Angelique Kerber 3-0
Flavia Pennetta 1-4

Declaraţie de dragoste pentru Simona Halep


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite