Tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024. În ce urnă va fi România și când are loc

0
Publicat:

A fost hotărâtă procedura de calificare la Euro 2024, turneul care va fi găzduit de Germania. Tragerea la sorți se va desfășura, duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

Meciurile din preliminarii vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2023 FOTO Shutterstock
Meciurile din preliminarii vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2023 FOTO Shutterstock

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024”, conform FRF. 

Federația Română de Fotbal a publicat detaliile despre modul în care vor arăta preliminariile următorului European. 

În urne se vor afla 53 de reprezentative, ce vor fi repartizate în 10 grupe. Vor fi 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6. Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.  

* Dacă Germania câștigă grupa din Nations League, urna specială va fi formată din celelalte 3 câștigătoare, iar prima urnă din 7 echipe 

În funcție de rezultatele din ultimele două runde din Liga Națiunilor, cu Bosnia și Finlanda, România poate fi în: 

URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B. 

URNA A TREIAdacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra”, se arată în comunicatul FRF

Vineri, 23 septembrie, de la ora 21.45 va avea loc meciul dintre Finlanda-România. Urmând ca pe 26 septembrie, ora 21.45, să aibă loc meciul dintre România- Bosnia și Herțegovina. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite