Top 10 cele mai mari transferuri ale verii din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara lui 2012 a adus transferuri uriaşe în Europa. PSG este echipa care a avut cel mai mare buget de transferuri, francezii achiziţionându-i pe Zlatan Ibrahimovici şi Thiago Silva.

Considerat transferul verii, fostul căpitanul lui Arsenal, Robin Van Persie, joacă acum pentru rivala Manchester United. Mutarea a scandalizat fanii tunarilor, care nu îi pot ierta alegerea lui Van Persie. Atacantul olandez în vârstă de 29 de ani a costat-o pe Manchester United 37 de milioane de dolari, cu care a semnat un contract pe un an.


Zlatan Ibrahimovici a lăsat-o pe Milan pentru PSG, la care va juca în următoarele trei sezoane. Condiţia atacantului de 31 de ani pentru a rămâne în Italia viza un contract mai mare, însă singurii care i-au satisfăcut nevoile financiare au fost francezii. Suma de transfer s-a ridicat la 24 de milioane de dolari.

Zlatan Ibrahimovic

Eden Hazard a fost transferat de la Lille la Chelsea, contra sumei de 50 de milioane de dolari. Mijlocaşul ofensiv de 21 de ani a mai avut oferte de la City şi United, însă a semnat pentru clubul lui Abramovici un contract pe cinci sezoane. Hazard a fost desemnat cel mai bun fotbalist din campionatul Franţei.

image

Thiago Silva a luat drumul către PSG la pachet cu Zlatan Ibrahimovici. Desemnat cel mai bun fotbalist din Brazilia, fundaşul i-a adus Milanului 51 de milioane de dolari, cel mai scump transfer din această vară. În vârstă de 27 de ani, Silva a semnat cu PSG un contract pe cinci ani.

image

Santi Cazorla va evolua pentru Arsenal, după ce sezonul trecut a fost unul dintre oamenii de bază de la Malaga. Spaniolul i-a costat pe tunari 23 de milioane de dolari, fiind cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal. În vârstă de 27 de ani, mijlocaşul a semnat cu Arsenal un contract pe patru sezoane.

image

Oscar a fost transferat de la Internacional la Chelsea, contra sumei de aproximativ 40 de milioane de dolari. Brazilianul de 20 de ani a mai avut oferte de la Tottenham, care nu a putut ţine piept posibilităţilor financiare ale lui Chelsea. Fotbalistul a fost titularizat la naţională de cinci ori şi a făcut parte din lotul Olimpiadei de la Londra.


Jordi Alba evoluează pentru Barcelona începând cu sezonul curent, după ce evoluţiile bune de la Euro i-au convins pe conducătorii spanioli să îl achiziţioneze. Contra sumei de 17 milioane de dolari, Valencia l-a lăsat să plece pe fotbalistul de 23 de ani, care a semnat un contract pe cinci ani cu echipa catalană.

image

Lukas Podolski este unul dintre cei mai prolifici atacanţi pe care i-a avut Germania. În vârstă de 27 de ani, neamţul a lăsat FC Koln pentru Arsenal, suma de transfer ridicându-se la 16 milioane de dolari.

image

Marco Reus a schimbat Borussia Monchen cu Borussia Dortmund, fosta sa echipă încasând 21 de milioane de dolari. Desemnat jucătorul anului în Germania, atacantul a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu Borussia Dortmund.

image

Didier Drogba a plecat de la Chelsea la Shanghai Shenhua, liber de contract. Salariul fotbalistului de 34 de ani la noua sa echipă se ridică la 12 milioane de euro pe an.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite