Ţiriac, o noua declaraţie care îi va revolta pe jucătorii de tenis: „Drepturi obscene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, continuă şirul afirmaţiilor ce nasc controverse în lumea sportului alb.

Într-un interviu acordat pentru contul oficial de Facebook al Sports Festival, omul de afaceri crede că cei care satisfac pretenţiile jucătorilor sunt nişte „prosti” şi consideră că solicitările sportivilor sunt „obscene”.

„Este o treabă logică a lumii capitaliste, a cererii şi ofertei. Dumneata dai şi primeşti înapoi ceea ce meriţi, devenind oarecum profesionist. Jucătorii s-au sindicalizat ei singuri şi îşi cer nişte drepturi, care din când în când sunt obscene, dar ei cer şi cine e prost să plătească, le plăteşte. Santana, după finala de la Wimbledon din anii ’60, a primit un bon că premiu de 50 de lire sterline. În momentul de faţă, primul tur de la Wimbledon primeşte 50 de mii de lire sterline”, a spus Ţiriac pentru Sports Festival.

De-a lungul timpului, miliardarul în vîrstă de 81 de ani a mai generat şi alte polemici în lumea tenisului, cea mai contestată dintre ele fiind cea a acordării de premii mai mici în turneele feminine faţă de cele masculine. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite