Horia Tecău are COVID-19: Cum a aflat că s-a îmbolnăvit şi ce anunţ a făcut pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se lungeşte, aproape zilnic, lista vedetelor din lumea sportului românesc care contractează noul coronavirus. Ultimul care şi-a făcut apariţia aici e fostul campion de la US Open.

Profesorul Alexandru Rafila a spus de curând că, în fiecare zi în care avem 10.000 de cazuri diagnosticate de COVID-19, în realitate, numărul bolnavilor e de 40.000! Şi, la ce semnale vin din lumea sportului, din partea unor oameni care au acces la teste periodice, se pare că reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat foarte bine.

Asta pentru că un număr uriaş dintre infectări sunt în rândul asimptomaticilor. Adică, oameni care, dacă n-ar fi făcut testul pentru COVID-19, în mod regulat, nu şi-ar fi dat seama niciodată că sunt bolnavi. Câteva exemple în acest sens sunt Simona Halep, Cristiano Ronaldo sau Usain Bolt. Toţi au aflat că au luat noul coronavirus, fiindcă, din interes profesional, s-au testat.

În această seară, şi jucătorul de tenis, Horia Tecău (21 ATP la dublu), a anunţat că are COVID-19, aflând acest lucru absolut întâmplător, fără să fi avut simptome. Anunţul l-a făcut pe pagina sa de Facebook, acolo unde le-a cerut celor care au avut, recent, contact cu el să-şi facă testul.

4 octombrie e data la care Horia Tecău a jucat ultimul meci de dublu în circuit, alături de Jean-Julien Rojer (Olanda). Cei doi au pierdut în optimile de la French Open, 5-7, 6-1, 3-6 cu cuplul format din Pavici / Soares.  

Ce a scris Horia Tecău?

*În urma unui control de rutină, am fost testat pozitiv la COVID-19. Nu am niciun simptom, dar îi îndemn pe toţi cei care au fost în contact apropiat cu mine în ultimele zile să se testeze. Pentru moment m-am autoizolat până voi efectua un nou test.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite