Ţiriac, exigent şi direct cu Halep: „Nu sunt menajerul ei!“. De ce e convins că Simona nu poate fi antrenată de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a ghidat cariera Simonei Halep din umbră, fără a avea un rol oficial în stafful ei. Deşi o preţuieşte pe constănţeanca de 28 de ani, fostul jucător ţine ştacheta foarte sus, când vorbeşte despre ea.

Simona Halep a beneficiat, în ultimii ani, de un sprijin puternic din partea lui Ion Ţiriac şi cel mai vizibil rezultat al acestei colaborări e faptul că „Simo“ a ajuns să fie sponsorizată de Nike, într-un moment în care fusese părăsită de Adidas.

Şi, totuşi, susţinerea lui Ţiriac n-a însemnat doar laude şi vorbe frumoase! Din contră! Atunci când a fost cazul, omul de afaceri a pus „biciul“ pe Simona, spunându-i direct unde şi ce a greşit. Inclusiv, ieri, când a vorbit despre Halep la Telekom Sport, Ţiriac a amestecat laudele cu mici „înţepături“, lăsând de înţeles că Simona poate să muncească şi mai mult şi să fie şi mai serioasă în preăgtiri.

Ce a spus Ion Ţiriac?

*Simona Halep e un lucru pe care România nu l-a mai avut. Grand Slam-uri am mai avut, iar domnul monstru Năstase (n.r. - Ilie Năstase) există. Nu poţi să ignori un om care a avut 7 Grand Slam-uri, plus 5 Masters-uri şi aşa mai departe. Noi uităm cine a fost Ilie Năstase. Noi uităm şi că România a mai avut şi trei finale de Cupa Davis.

*Iar Simona Halep, că a câştigat Roland Garros-ul anul trecut, a fost o mare performanţă. Iar cu Wimbledon cred că şi-a pus cireaşa pe tort, să sperăm că mai are vreo 10 cireşe pe undeva prin buzunar. Cu asta rămâne. 

*Eu nu sunt nici menajerul ei, că n-aş fi avut timp pentru treaba asta, nici antrenorul ei, pentru că eu eram un pic mai strict în relaţiile mele cu jucătorii decât cred că Simona ar fi putut suporta.

*Eu nu o cert absolut deloc, iar Simona Halep, atunci când vrea să asculte de cineva, eu cred că se uită în oglindă şi ascultă de ceea ce spune mintea ei şi probabil că are dreptate. E viaţa ei, e cariera ei şi ea trebuie să se descurce cu treaba asta.

*Eu cred că a făcut o performanţă care e uluitoare, uluitoare şi cred că din cauze oarecum obiective n-a putut să facă tot ce se putea face. Din punct de vedere fizic, ea n-are atât cât are din punct de vedere psihic voinţa şi pentru treaba asta, din când în când, mai suferă.

CITEŞTE ŞI:

Halep l-a pus pe liber pe Daniel Dobre: Mesajul prin care a anunţat că renunţă la antrenorul său din 2019

Halep a cheltuit o avere pe vacanţa ei romantică: Cât a plătit pentru fiecare noapte de cazare la Paris

Halep, gest superb pentru dezvoltarea tenisului în România: Cât a donat pentru un proiect iniţiat de federaţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite