Halep, gest superb pentru dezvoltarea tenisului în România: Cât a donat pentru un proiect iniţiat de federaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (4 WTA) se află pe locul 5 în clasamentul all-time al veniturilor din tenis şi vrea ca sportul care i-a dat totul să crească sănătos în ţară.

Cu peste 35 de milioane de dolari câştigaţi până acum din sportul-alb, Halep e depăşită doar de Serena şi Venus Williams, Maria Şarapova şi Caroline Wozniacki. 

Aproape sigur însă, până la finalul carierei, constănţeanca va urca pe podium în acest top, actualizat, săptămânal, de WTA.

Fără grija banilor, Simona e preocupată ca tenisul românesc să aibă pe viitor o jucătoare de nivelul ei. Tocmai de aceea, a făcut o donaţie generoasă, de 20.000 de euro, pentru a dezvolta proiectul „Tenisul în şcoala ta“ pe care l-a iniţiat Federaţia Română de Tenis (FRT). De altfel, forul condus de Ion Ţiriac a oferit această informaţie pentru ziare.com, dorind să evidenţieze implicarea Simonei în astfel de proiecte menite să încurajeze dezvoltarea tenisului în România.

Proiectul le e adresat elevilor din clasele primare, care vor primi sprijinul necesar pentru a se apuca de tenis. Antrenorii cluburilor afiliate la FRT vor merge în şcolile angrenate în proiect, iar elevii vor beneficia gratuit de rachete şi mingi. Pe perioada desfăşurării proiectului, ei vor avea, săptămânal, câte o oră de tenis în sala de sport a şcolii.

CITEŞTE ŞI:

Halep, „logodită“ cu forţa: Reacţia jurnalistului care a dat „bomba“ demontată de Simona

Halep, al doilea cel mai profitabil sezon din carieră: Cât a câştigat, în medie, la fiecare meci jucat în 2019

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite