Ţiriac aruncă bomba în presa franceză: „Halep a fost furată la French Open!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac şi-a făcut un obicei de a avea păreri controversate, iar după declaraţiile sale despre comportamentul lui Ilie Năstase la Fed Cup, acum a oferit un interviu incendiar în „Le Monde“.

Au trecut trei ani de când Simona Halep a jucat finala de la Roland Garros cu Maria Sharapova, însă omul de afaceri n-a uitat de un episod care a schimbat soarta partidei.

„Mi se pare ridicol că la Roland Garros nu se foloseşte sistemul hawk-eye! Halep, în finala cu Sharapova din 2014, a fost furată! A pierdut un punct în setul decisiv! Daca aveam hawk-eye, Simona câştiga Roland Garros şi astfel i se schimba toată viaţa!“, a declarat Ţiriac pentru „Le Monde“, citat de ziare.com.

Sistemul hawk-eye la care Ţiriac face referire permite ca arbitrul meciului, dar şi fanii să vadă reluarea unui punct neclar pentru a afla dacă balonul a fost afară sau dacă a „muşcat“ linia.

Vrea să revoluţioneze tenisul

În cadrul aceluiaşi interviu, Ţiriac a propus şi o serie de schimbări în tenisul mondial.

„Trebuie să schimbăm mărimea mingilor, să le facem cu 10-15% mai mari, astfel încât jocul să fie mai lent, iar jucătorii talentaţi să iasă la lumină. Ar fi preferabil să schimbăm şi sistemul de punctaj. Spre exemplu, să eliminăm sistemul cu avantaj. Ar trebui permis un singur serviciu...Timpul efectiv al unui meci de la Roland Garros e 32% din întreaga durată. Asta înseamnă că în restul timpului stăm şi aşteptăm. Poate că ar trebui să punem un cronometru ca la baschet când serveşte un jucător, deoarece mereu se depăşesc cele 20 de secunde“, a adăugat fostul jucător de tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite