Tenisul zguduit: Anett Kontaveit, locul 2 în lume anul trecut, se retrage la 27 de ani. Explicațiile deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul feminin are o listă tot mai lungă a jucătoarelor care și-au agățat racheta în cui, când nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie. Ashleigh Barty, de pildă, și-a anunțat retragerea, în martie 2022, când era pe locul 1 în lume, la doar 25 de ani! Acum, a apărut anunțul retragerii lui Anett Kontaveit (Estonia, 27 de ani). Vorbim despre o sportivă care, anul trecut, mai precis pe 6 iunie 2022, atingea locul 2 WTA!

Anett Kontaveit încheie socotelile cu sportul de performanță
Anett Kontaveit încheie socotelile cu sportul de performanță

Între timp însă, lovită de probleme medicale tot mai mari, Kontaveit a ajuns să joace tot mai puțin. Dovadă și faptul că, în acest sezon, are doar 14 partide. Și un bilanț negativ: 6 victorii, 8 înfrângeri. Pe fondul acestei situații, cauzate de problemele de la spate, Kontaveit - ocupă locul 79 în lume - a anunțat că va ieși din circuitul feminin, după Wimbledon 2023 (3 – 16 iulie).

Ce a anunțat Anett Kontaveit pe rețelele de socializare?

*Astăzi, anunț că îmi voi încheia cariera, ca sportivă de performanță. După mai multe vizite la medic și după discuții cu echipa mea medicală, am fost informată că am o degenerare a discurilor lombare, la spate.

*Această problemă nu permite efectuarea antrenamentelor la intensitate maximă și participarea la meciuri. Așadar, e imposibil să-mi continui cariera, la nivel înalt, într-un sport atât de competitiv.

*Tenisul mi-a dat atât de multe și sunt recunoscătoare pentru asta. A fost foarte important că am avut ocazia să flutur steagul Estoniei pe terenul de tenis și că am putut juca în fața fanilor, în jurul lumii.

*Sunt pregătită pentru noi provocări, după o ultima participare la un turneu, ca jucătoare profesionistă de tenis. Pentru că vreau să dau totul și să mă bucur, la Wimbledon. Vă mulțumesc pentru susținerea voastră permanentă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite