Şoc în lumea tenisului: La doar 25 de ani, liderul WTA Ashleigh Barty şi-a anunţat retragerea din activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty

Ashleigh Barty, numărul unu mondial WTA, şochează lumea sportului şi îşi anunţă retragerea din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Australianca a făcut anunţul, miercuri, pe reţelele de socializare declarând că pleacă din lumea tenisului pentru a-şi îndeplini alte vise. 

"Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect", a spus Barty într-un video postat pe internet. 

Ashleigh Barty a reuşit să obţină primul Grand Slam din carieră la Roland Garros în 2019. Doi ani mai târziu s-a impus la Wimbledon. Anul acesta a devenit prima jucătoare australiancă care a câştigat titlul la simplu de la Australian Open în 44 de ani, relatează news.ro. 

"Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună", a mai adăugat Barty.

Se pare că Barty nu mai este motivată din punct de vedere sportiv, precizând că "din punct de vedere fizic nu mai am nimic de dat”. 

În cariera sa, Barty a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu, acumulând venituri de peste 23.8 milioane de dolari din acest sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite