Tenisul feminin, lovit de un scandal de proporţii: O americancă cere daune de 10 milioane de dolari. Explicaţiile avocatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă mulţi oameni susţin că, în continuare, controalele antidoping nu sunt suficient de multe, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Controalele antidoping sunt menite să păstreze curăţenia sportului-alb, însă, în cazul lui Madison Brengle (83 WTA), ele au pus în pericol cariera unei jucătoare care, la un moment dat, ajunsese până pe locul 35 în lume.

Concret, americanca de 28 de ani suferă de o condiţie rară: corpul ei nu reacţionează bine la înţepăturile acelor de seringă. Potrivit Digi Sport, care a citat „The Guardian“, Brengle suferă de Complex Regional Pain Syndrome Type I, care ar cauza dureri extreme, precum şi umflături, amorţeală şi vânătăi la înţepături.

Supusă de prea multe ori la controalele antidoping, Brengle se confruntă acum cu probleme grave care îi afectează jocul. Tocmai de aceea, americanca a dat în judecată cele două foruri care conduc tenisul, WTA şi ITF, solicitând daune de peste 10 milioane de dolari.

Peter R Ginsberg, avocatul lui Brengle, a explicat cum a fost afecată Madison: „Vorbim despre administrarea abuzivă a programului antidoping. Autorităţile din tenis au ignorat dovezile privind starea ei (n.r. – Madison Brengle) şi au refuzat să-i ofere o alternativă. Din cauza acestor teste, Brengle a fost forţată să se retragă de la turnee şi a ajuns să aibă umflături şi o slăbiciune la mână cu care serveşte“.

La rândul ei, Madison Brengle şi-a explicat şi ea demersul împotriva celor de la WTA şi ITF: „Am recurs la această acţiune pentru a-i forţa pe cei care controlează sportul pe care îl iubesc să înţeleagă că jucătorii nu sunt mărfuri şi ar trebui trataţi cu respect şi demnaitate. Autoritatea de neoprit a oficialilor de a supune jucătorii la tipul de abuz pe care l-am suferit nu poate fi tolerată. Jucătorii trebuie să aibă ceva de spus în chestiuni cu privire la sănătatea noastră şi securitatea noastră“.

În acest an, Madison Brengle a disputat 15 meciuri, câştigând 8 şi pierzând 7. La ultimul turneu la care a participat, la Charleston, a fost eliminată în turul I de Elina Vesnina (43 WTA), scor 3-6, 6-2, 2-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite