Războiul sexelor: Cine ar câştiga meciul Serena - Federer? Răspunsul a stârnit o mare dezbatere între fanii tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams şi Roger Federer sunt consideraţi cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor şi de mult timp se cere un duel direct între cei doi.

De-a lungul istoriei, meciurile în care o femeie s-a aflat faţă în faţă cu un bărbat ne-au oferit o dovadă clară că tenisul feminin e la ani-lumină distanţă de cel masculin.

Iar un articol scris acum de Aleksa Milovanovic pe platforma Quora a stârnit o discuţie pasionantă între fanii sportului-alb. Autorul a fost de părere că Serena va fi învinsă categoric de Federer şi, pentru a-şi demonstra teoria, a furnizat o statistică a meciurilor între femei şi bărbaţi.

Iată ce ne spune statistica acestor partide:

*În 1973, Bobby Riggs (55 de ani), un jucător retras din activitate, a provocat-o pe Margaret Court, lider mondial la vremea respectivă, la un meci direct. Scorul? 6-2, 6-1 pentru Riggs. Când o altă jucătoare, Bille Jean King, a cerut, la rândul ei, un meci cu Riggs, acesta s-a impus, din nou, câştigând două seturi din trei. Iar Riggs, pe lângă faptul că era retras de mult, era şi alcoolic, dar şi un fumător înrăit. Şi a reuşit să câştige în faţă a două jucătoare în mare formă!

*Mai târziu, Jimmy Conners şi Martina Navratilova s-au înfruntat, iar lui Navratilova i s-a permis să dea mingea şi în acele zone din teren rezervate jocului de dublu. În plus, Connors a avut dreptul la un singur serviciu la fiecare punct. Connors a câştigat cu 7-5, 6-2.

*În 2003, surorile Williams au susţinut că pot învinge orice jucător din circuitul ATP aflat în afara primelor 200 de locuri. Karsten Brasch (203 ATP) a cerut să joace cu ele. Deşi consuma alcool în mod regulat şi era şi fumător, Brasch le-a învins pe ambele fete categoric: 6-1, 6-2. După meci, surorile Williams au spus că pot învinge orice bărbat care nu e în Top 350.

*Având aceste lucruri în vedere, cum poate Williams să-l învingă pe Federer, care e cel mai bun jucător din istoria tenisului şi nici nu se compară cu Riggs sau cu Brasch?! Probabil, într-un meci Serena Williams - Roger Federer, Serena ar fi norocoasă să ia un game în cinci seturi şi, probabil, va face mai puţin de 20 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite