Tenis: România va înfrunta Ucraina, în deplasare, în calificările pentru turneul final al competiţiei Billie Jean King Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formaţia Ucrainei, în deplasare, în calificările pentru turneul final al competiţiei Billie Jean King Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică la Londra, conform Agerpres.

rachetă de tenis alături de o minge de tenis, pregătire de servă
Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formaţia Ucrainei, în deplasare. Foto Shutterstock

Duelul va avea loc în perioada 12-13 aprilie

Luna aceasta, România a învins Serbia cu 4-0, la Kraljevo, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei, în timp ce Ucraina a trecut de Lituania cu 3-1, la Vilnius.

România şi Ucraina s-au întâlnit de patru ori până acum, iar tricolorele conduc cu 3-1

În 1997, România s-a impus cu 3-0, la Bari (Italia), în Grupa B a zonei Europa/Africa. În 1999, România câştiga cu 2-0, în Spania (Murcia), în play-off-ul zonei Europa/Africa. Singura victorie a Ucrainei datează din 2003, când învingea cu 2-1, la Estoril (Portugalia), în Grupa C a zonei Europa/Africa. Ultimul duel a avut loc în 2014, la Budapesta, România câştigând cu 2-0, în barajul de promovare al zonei Europa/Africa.

Ucraina are numeroase jucătoare de valoare, în frunte cu Elina Svitolina (25 WTA) şi Anhelina Kalinina (27 WTA) şi continuând cu Lesia Ţurenko (31 WTA), Marta Kostiuk (39 WTA), Daiana Iastremska (105 WTA), Katerina Baindl (111 WTA), Daria Snigur (124 WTA), Iulia Starodubţeva (152 WTA), Katarina Zavaţka (171 WTA) etc.

Canada, deţinătoarea trofeului, Italia, finalista din acest an, Spania, echipa gazdă, şi Cehia, beneficiara unui wild card, sunt calificate direct la turneul final din 2024, care va avea loc la Sevilla.

Programul partidelor din calificările Billie Jean King Cup, primele echipe urmând să fie gazde

Australia - Mexic

Elveţia - Polonia

Franţa - Marea Britanie

SUA - Belgia

Japonia - Kazahstan

Brazilia - Germania

Slovacia - Slovenia

Ucraina - România

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite