România a ratat o șansă uriașă de a fi la turneul final al Bille Jean King Cup! Ana Bogdan, meci de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost la un pas de a obține sâmbătă al treilea punct împotriva Sloveniei, chiar pe terenul adversarei, și să se califice după doar trei meciuri la turneul final al Billie Jean King Cup, care se va desfășura în luna noiembrie și la care participă cele mai bune echipe de tenis ale lumii.

Ana Bogdan, meciuri epice cu slovenele. Foto EPA EFE
Ana Bogdan, meciuri epice cu slovenele. Foto EPA EFE

Văduvită de Simona Halep, suspendată din cauza scandalului de dopaj, Irina Begu și Sorana Cîrstea, retrase din națională, România se bazează pe Ana Bogdan, (58 WTA), Jaqueline Cristian (180 WTA), Irina Bara (234 WTA), Anca Todoni (fără clasament WTA) și Monica Niculescu (42 WTA la dublu).

Vineri, Ana Bogdan (58 WTA), prima „rachetă” a României, fost protagonista un thriller în întâlnirea de debut a confruntării cu Slovenia. A trecut de Kaja Juvan (121 WTA), după ce a întors de două ori soarta meciului: a egalat la seturi după un prim 3-6 pentru adversară, după care a realizat 6 game-uri la rând în setul decisiv, câștigat cu 6-4 după ce a fost condusă cu 4-0!

Ana Bogdan, o victorie și o înfrângere

Apoi, Jaqueline Cristian s-a impus în fața lui Tamara Zidansek (nr. 102 WTA), 6-1, 4-6, 6-3, pentru ca azi Ana Bogdan să se încline în fața ”rachetei” nr 1 a Sloveniei, scor 6-3, 6-7, 5-7, după un meci de infarct. Maestra revenirilor din tabăra noastră a mai făcut un prim set bun, câștigat după ce Zidansek se desprinsese la 3-1.

Al doilea a fost de mare luptă, cu românca având 3-1 și 4-2, dar cu slovena ținându-se aproape și egalând la 4. Ana Bogdan a făcut imediat rebreak-ul și putea închide meciul și soarta calificării, pe propriul serviciu. Însă Zidansek a fructificat cea de-a treia minge de break și a dus scorul la 5-5.

Jucătoarea noastră nu s-a lăsat, s-a desprins la 40-0 pe serviciul adversarei și a încheiat punctul, la 40-30, cu o ”scurtă” care a prins și fileul: 6-5 și a servit din nou pentru închiderea conturilor. Ana Bogdan s-a pierdut cu firea, slovena a făcut 6-6 și s-a intrat în tie-break. Jucătoarea gazdelor s-a desprins la 3-0 și 5-2 și 7-4, încheind victorioasă un set pe care românca l-a avut mereu la îndemână.

A pierdut după ce a avut 5-2 în decisiv

Setul decisiv a însemnat o sarabandă de break-uri și de game-uri jucate la limită, iar jucătoarea noastră și-a gestionat bine emoțiile până la 5-2, după care a clacat. Slovena a trecut la conducere și s-a impus cu 7-5, exact după același scenariu în care Ana câștigase jocul din ziua precedentă.

După o luptă epică, întinsă pe mai bine 3 ore, Ana Bogdan a pierdut și a amânat calificarea României în grupa principală a FED Cup, mai nou turneul final al Billie Jean King Cup, în care nu mai ajunsese din 2019, când fetele noastre erau învinse în semifinele de Franța, cu 3-2.

În meciul 2 al zilei, Jaqueline Cristian a fost învinsă fără drept de apel de Juvan, 6-2, 6-4.

Meciul decisiv de dublu, în care România e reprezentată de Irina Bara și Monica Niculescu, a fost amânat pentru duminică, de la ora 12.00. Partida a fost oprită la scorul de 3-3 în primul set, din cauza unei furtuni.

Slovenia - România 2-2

Vineri

Kaja Juvan - Ana Bogdan 6-3, 3-6, 4-6

Tamara Zidansek – Jaqueline Cristian 1-6, 6-4, 3-6

Sâmbătă

Tamara Zidansek – Ana Bogdan 3-6, 7-6, 7-5

Kaja Juvan – Jaqueline Cristian 6-2, 6-4

Duminică, ora 12.00

Zidansek / Juvan – Irina Bara / Monica Niculescu (partida se reia de la scorul de 3-3)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite