Tecău are gânduri mari pentru 2015: ce şi-a propus să câştige şi ce şanse sunt să joace, la dublu, alături de Mergea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplul Horia Tecău – Jean-Julien Rojer a trecut, în turul I, la Miami, de perechea Florin Mergea – Dominic Inglot. A fost pentru a doua oară în acest an când Tecău şi Mergea s-au confruntat într-un meci direct.

La fel ca prima confruntare, cea din sferturile de la Australian Open, perechea Tecău – Rojer a avut câştig de cauză şi la Miami în faţa cuplului format din Mergea şi Inglot. Dacă la Melbourne scorul a fost 6-4, 7-6, de această dată, victoria a fost obţinută tot în două seturi: 6-4, 6-2.

La finalul întâlnirii care a avut loc, sâmbătă, în turul I, la Miami, Horia Tecău a vorbit cu reporterul Digi Sport, aflat la faţa locului, şi a explicat cum e să joace împotriva lui Mergea cu care e coleg în echipa de Cupa Davis a României.

Ce a spus?

„E dificil pentru că sunt şi prieten cu Florin. Ne cunoaştem de foarte mult timp şi e greu să intri pe teren şi să laşi această prietenie deoparte. Dar am mai jucat împotriva lui şi am reuşit să mă concentrez de fiecare dată să fac un meci bun. E păcat că ne-am întâlnit aici, în primul tur, pentru că după parcursul din acest debut de sezon am fi putut să ne întâlnim şi într-o fază superioară. Cred că şi noi, şi ei am început bine acest an, câştigăm multe meciuri şi, cu siguranţă, ne vom mai întâlni“, a spus sportivul de 30 de ani.

Întrebat ce şanse sunt ca pe viitor să facă un cuplu cu Florin Mergea şi în circuitul ATP, aşa cum s-a întâmplat la începutul cariereri, Tecău a lăsat o portiţă deschisă în acest sens.

„În momentul de faţă, fiecare avem câte un partener cu care jucăm tot anul, dar nu spun nu unei colaborări în următorii ani. Am lăsat tot timpul o uşă deschisă şi n-am spus că nu voi mai juca cu Florin, dar, în momentul de faţă, e greu să mă gândesc la alt partener. Joc bine cu Rojer, avem o continuitate şi un progres şi încercăm să îmbunătăţim această echipă, nu să ne căutăm alţi parteneri“, a spus Tecău.

Acesta a explicat de ce se simte excelent la turneul de la Miami. „Miami e a doua casă pentru mine. Am locuit aici trei ani, m-am antrenat pe aceste terenuri foarte mult timp. De când nu mai locuiesc aici, mă întorc de fiecare dată în luna decembrie şi mă antrenez aici . Sunt obişnuit cu condiţiile de aici, cu vântul, cu suprafaţa de joc şi am foarte mulţi prieteni care vin să mă încurajeze la meciuri“, a continuat Tecău.

El şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ pentru 2015, alături de olandezul Jean-Julien Rojer: „În prima parte a anului trecut, n-am reuşit să câştigăm foarte multe meciuri la turneele Masters. Am avut o singură victorie în cinci turnee. Am recuperat pe parcurs şi, în a doua jumătate a anului, am avut o evoluţie mai bună. Anul acesta ne dorim să jucăm mai puţine turnee 250, să ne concentrăm forma pe Mastersuri. Ne antrenăm să câştigăm un turneu de nivelul acesta“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite