Tecău a cucerit America: Horia a câştigat proba de dublu la US Open după un meci magnific şi va încasa un premiu uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rojer - Tecău
Rojer - Tecău

Horia Tecău (27 ATP la dublu) şi Jean-Julien Rojer (28 ATP la dublu) au fost impecabili în cele şase partide disputate la Flushing Meadows, iar vineri eforturile lor au fost încununate cu un triumf, în premieră, la ultimul Grand Slam al anului.

Dacă Simona Halep (2 WTA), deocamdată, îşi ţine fanii cu sufletul la gură în ceea ce priveşte câştigarea unui turneu de Mare Şlem, în schimb, Horia Tecău le-a oferit românilor această bucurie pentru a doua oară. După victoria de la Wimbledon, în 2015, alături de acelaşi olandez cu care face echipă şi acum, sportivul de 32 de ani a dat lovitura şi la US Open.

Horia şi „Jules“ au jucat excelent finala cu spaniolii Feliciano Lopez (24 ATP la dublu) şi Marc Lopez (21 ATP la dublu) şi şi-au adjudecat primul set cu 6-4 în 41 de minute. La 5-4, perechea româno-olandeză a beneficiat de un break point pe care l-a valorificat imediat pentru a trece în avantaj în ultimul act.

Setul doi a continuat la fel de bine pentru Tecău şi Rojer care au izbutit un nou break pentru a face 3-1. Horia şi „Jules“ au rezolvat şi setul doi, scor 6-3, pe serviciul românului care a avut şi un as.

image

Victoria de la US Open le aduce celor doi 2.000 de puncte în clasamentul ATP de dublu şi un premiu de 675.000 de dolari.

A fost un set dificil la serviciu pentru mine. Au avut multe şanse pe serviciul meu, dar am încercat să-mi păstrez serviciul. Am ajuns la 40-0 în ultimul game şi ei s-au apropiat la 30, dar ne-am păstrat concentrarea. Horia Tecău

Pentru Tecău, această finală a fost a 5-a într-un turneu de Grand Slam. El a pierdut ultimul act de la Wimbledon de trei ori consecutiv, în 2010, 2011 şi 2012, alături de sudedezul Robert Lindstedt. Apoi, a ridicat trofeul deasupra capului în 2015, pentru ca acum să câştige şi la US Open.

CITEŞTE ŞI:

*CTP, compliment uriaş la adresa lui Tecău: a explicat în detaliu de ce a câştigat Horia finala de la US Open

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite