Sven Goran Eriksson, pe moarte, își vede visul îndeplinit: Liverpool, gest superb pentru antrenorul suedez

0
Publicat:

Legendarul antrenor suedez, Sven-Goran Eriksson, care în urmă cu câteva săptămâni a anunţat că suferă de un cancer la pancreas, o va conduce de pe banca tehnică pe Liverpool cu ocazia unui meci al legendelor din fotbal, ce va avea loc în luna martie.

Sven-Goran Eriksson
Sven-Goran Eriksson

Eriksson îşi va îndeplini astfel unul dintre visurile vieţii sale, de a o antrena pe Liverpool, aşa cum a dezvăluit la anunţul privind cancerul de care suferă, afirmând că mai are un an de trăit.

Eriksson va sta pe bancă alături de legende ale clubului englez, între care Ian Rush, John Barnes şi John Aldridge, şi îi va avea sub comandă pe jucători precum Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Djibril Cisse şi Ryan Babel, care şi-au anunţat deja participarea.

Meciul va fi în compania unei echipe de legende a clubului Ajax Amsterdam pe data de 23 martie, pe stadionul Anfield, iar toate fondurile obţinute vor intra în contul fundaţiei Liverpool.

Sven-Goran Eriksson, care a pregătit selecţionata Albionului timp de cinci ani, înainte de a o părăsi, după Cupa Mondială din 2006, s-a retras în urmă cu 11 luni din funcţia de director sportiv al clubului suedez Karlstad din motive de sănătate.

După ce a câştigat campionatul Suediei şi Cupa UEFA cu IFK Goeteborg, Eriksson a făcut pasul către Benfica Lisabona, conducând-o la câştigarea a trei titluri de campioană a Portugaliei. Alături de "vulturi", el a disputat o finală de Cupă UEFA, pierdută în faţa belgienilor de la Anderlecht, după ce Benfica trecuse în semifinale de Universitatea Craiova (0-0 şi 1-1).

Suedezul a antrenat apoi în Italia, unde a pregătit echipe precum AS Roma, Fiorentina, Sampdoria şi Lazio Roma, cu care a obţinut un titlu în Serie A, mai multe cupe şi o altă Cupa UEFA (cu Lazio, în 1999).

Eriksson a antrenat la nivel de club şi în fotbalul englez (Manchester City şi Leicester City), dar a pregătit şi alte echipe naţionale - Mexic, Cote d'Ivoire şi Filipine -, activând de asemenea în ligile din China şi Thailanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite