Șut în fundul FCSB-ului: Echipa lui Becali, gonită din nou din Ghencea. Motivele deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se debarasează cu greu de niște chestiuni absurde. Povestea închirierii Stadionului Steaua ne demonstrează acest lucru.

Becali va pierde o sumă mare, urmând să încaseze mai puțini bani din vânzarea biletelor
Becali va pierde o sumă mare, urmând să încaseze mai puțini bani din vânzarea biletelor

A fost nevoie de „doar“ 2 ani pentru ca FCSB să primească dreptul de a evolua pe această arenă ridicată din bani public, ca orice altă echipă dispusă să achite costurile aferente. Așadar, disputarea meciului FCSB – CFR Cluj pe arena din Ghencea a însemnat un simplu pas spre normalitate. Doar că, imediat, acesta a fost urmat de unul făcut înapoi! Pentru că, astăzi, când s-a negociat închirierea stadionului pentru meciul de joi, FCSB – Nordsjaelland - Arena Națională e indisponibilă până pe 15 august -, tratativele au eșuat!

Nu pentru că întâlnirea de duminică ar fi provocat cine știe ce daune pe Ghencea – au fost doar câteva scaune rupte și atât -, ci pentru că, potrivit iamsport.ro, reprezentanții CSA Steaua s-ar fi legat de o declarație dată de mijlocașul FCSB-ului, Adrian Șut (24 de ani). După victoria în returul cu ȚSKA 1948, acesta a spus: „Ne bucurăm foarte mult că o să jucăm în Ghencea (n.r. – meciul cu CFR Cluj), la noi acasă, sperăm să fie de bun augur și să câștigăm. Eu sunt la Steaua și, deocamdată, vreau să dau ce e mai bun aici. Încă nu mă gândesc la o plecare în străinătate“.

În viziunea celor de la CSA Steaua, această afirmație făcută de Șut ar fi încălcat contractul de închiriere încheiat cu FCSB pentru partida cu CFR Cluj. Pentru că acesta a inclus o clauză potrivit căreia jucătorii și oficialii formației din Berceni n-aveau dreptul de a pronunța cuvântul „Steaua“ cu referire la FCSB. Practic, erau interzise declarațiile care ar fi putut crea confuzii între FCSB și Steaua, două grupări aflate într-o dispută juridică pentru palmares și marcă.

Site-ul gsp.ro a oferit, la rândul său, un alt motiv pentru care FCSB a fost, din nou, gonită din Ghencea. Sursa citată a scris că pe pagina de Twitter a clubului patronat de Gigi Becali, după FCSB, în paranteză, scrie „FC Steaua București“.

Legându-se de ce a zis Șut, dar și de această descriere de pe Twitter, șefii CSA Steaua au respins oferta FCSB-ului pentru închirierea arenei din Ghencea. Drept urmare, FCSB – Nordsjaelland se va juca pe Arcul de Triumf, cu doar 7.000 de oameni în tribune.

România în turul III preliminar din Conference League, manșa tur

Joi, 10 august

Sepsi – Aktobe (Kazahstan) 20.00

Farul – Flora Tallinn (Estonia) 20.30

FCSB – Nordsjaelland (Danemarca) 21.30

Meciurile retur se vor juca, joi, 17 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite