Suporterii Craiovei, care au provocat scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe, amenință din nou. „Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute“

0
Publicat:

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova a fost întrerupt de două ori de arbitru, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor.

Suporterii olteni continuă amenințările FOTO: Facebook/Peluza Sud 1997
Suporterii olteni continuă amenințările FOTO: Facebook/Peluza Sud 1997

Partida din etapa a 23-a din Superliga a fost întreruptă prima dată în minutul 26, când arbitrul Andrei Chivulete a oprit jocul, i-a cerut crainicului să facă un apel la spectatori și a trimis jucătorii la vestiare. După o pauză de așteptare de peste 10 minute, echipele au revenit pe teren, dar scandările au continuat. Ca atare, după câteva secunde, arbitrul Andrei Chivulete a oprit de tot partida!

Scandările xenofobe au venit dinspre ambele galerii. Suporterii lui FCU au strigat „Afară, afară, cu ungurii din țară”. Spectatorii echipei gazdă au răspuns, într-o mai mică măsură, cu scandări de același gen.

La două ore după incident, suporterii echipei olteni , care dețin pagina de Facebook Peluza Sud 1997, au emis un comunicat în care folosesc un ton amenințător.

„Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al frf, lpf și cca.

Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc.

Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o alta limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă.

Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice”, se arată într-un comunicat emis pe Facebook de Peluza Sud 1997.

Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF zilele următoare. Pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga, se va lua o decizie.

O variantă ar fi ca ambele cluburi să fie penalizate cu meci pierdut la „masa verde“ cu 0-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite