Reacția președintelui CNCD după scandalul de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „S-a aplicat regulamentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a salutat decizia „centralului” Andrei Chivulete, care a suspendat definitiv partida, în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor craioveni.

Csaba Asztalos, președintele CNCD
Csaba Asztalos, președintele CNCD

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a reacționat duminică, după scandalul de xenofobie de la meciul Sepsi - FCU Craiova

Partida a fost oprită din cauza fanilor olteni, iar cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

 „S-a aplicat regulamentul, iar eu salut aplicarea regulamentului. Stadioanele nu trebuie să devină un loc în care se promovează intoleranța, incitarea la ură și discriminarea.

Înțeleg că pe stadioane sunt și exprimări mai dure, dar incitarea la ura, intoleranța, indecența nu-și au locul pe o scenă sportivă. Dimpotrivă!”, a declarat Csaba Asztalos pentru GSP.ro.

„Nu sunt patrioți cei care se manifestă așa, fac rău sportului din România, aceste comportamente trebuie să fie sancționate. Dacă se pot identifica persoanele care au aceste manifestări, ar fi și mai bine, ca sancțiunea să fie individualizată. Însă știm că galeriile au sprijinul clubului, e greu de crezut că se va implementa această idee a sancțiunii individuale”, a mai spus președintele CNCD.

Csaba Asztalos susține că și înainte de duelul dintre Sepsi și FCU Craiova au existat derapaje: „Pe unele blocuri din Sfântu Gheorghe au fost desenate mesaje de incitare la ură și intoleranță față de maghiari, presupun că au venit tot din partea galeriei sau fanilor FCU Craiova”.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri