Supercampionii Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, din nou în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor (foto: AP)
Cătălina Ponor (foto: AP)

În acest week-end au loc Campionatele Naţionale, prima competiţie oficială după mai bine de trei ani pentru veteranii Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor.

Debutând în mai 1947, la Reşiţa, Campionatele Naţionale de Gimnastică au ajuns în faţa celei de a 68-a ediţii, programată anul acesta în perioada 25 – 27 septembrie 2015, în Sala Polivalentă din Capitală.
Competiţia are loc cu o lună înaintea Campionatelor Mondiale de la Glasgow (23 octombrie  – 1 noiembrie), în oraşul scoţian urmând a se stabili şi primele echipe calificate la Jocurile Olimpice de la Rio. Conform înscrierilor, iubitorii gimnaticii vor avea posibilitatea să asiste la întoarcerea în circuitul competiţional a doi dintre cei mai buni gimnaşti din istoria acestui sport, Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu.

Ambii sportivi s-au retras şi au revenit de mai multe ori, ultima oară la începutul acestui an, mânaţi de ambiţia de a mai bifa încă o Olimpiadă în palmares, caz în care ar stabili recorduri greu de egalat. Ponor ar fi prima gimnastă care ar bifa trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, în timp ce pentru Drăgulescu ar fi chiar a patra participare. „Le ţin pumnii amândurora. În gimnastică e foarte greu să revii în sală şi după o săptămână de vacanţa, ce să mai vorbim de trei ani. Este ceva fantastic, îţi trebuie un curaj nemaipomenit pentru a face asta. Am văzut-o pe Cătălina concurând în cadrul întâlnirii amicale dintre echipele României şi Franţei, încheiată cu victoria fetelor noastre. Chiar dacă a ajuns la o vârstă la care să spunem că organismul o ascultă un pic mai greu, talentul, ambiţia şi experienţa ei o ajută mult. Acelaşi lucru e valabil şi la Marian Drăgulescu. Sper ca ambii să fie exemple şi pentru ceilalţi sportivi. În gimnastică ai un singur ciclu olimpic, maximum două, la dispoziţie pentru a ajunge în top. În rest vorbim despre excepţii, sportivi extraordinari. Sigur, există şi Oksana Şuşovitina, care a participat la şase Olimpiade, dar ea chiar reprezintă un caz unic”, a explicat fosta campioană olimpică Andreea Răducan pentru „Weekend Adevărul”.

Pe lângă cei doi, vor participa în concurs şi alte nume consacrate. Larisa Iordache şi Diana Bulimar, revenite şi ele după mai multe săptămâni de suferinţă, Andreea Munteanu, Laura Jurca, Andreea Iridon, Ştefania Stănilă sau Silvia Zarzu, respectiv Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Andrei Muntean, Laurenţiu Nistor sau Andrei Ursache. Joi s-a anunţat lotul feminin al României pentru Campionatul Mondial. Echipa este formată din Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan şi Silvia Zarzu, în timp ce Andreea Iridon este rezervă. Componenţa echipei poate suferi modificări până cu 24 de ore înaintea debutului competiţiei.

Cei mai titraţi gimnaşti aflaţi în activitate

Marian Drăgulescu (35 de ani)

A concurat pentru România la Jocurile Olimpice din 2000, 2004 şi 2008, având trei medalii olimpice în palmares (argint la sol, bronz în concursul pe echipe şi bronz la sărituri, toate obţinute în 2004)

Cătălina Ponor (28 de ani)

A concurat pentru România la Jocurile Olimpice din 2004 şi 2012, având cinci medalii olimpice în palmares (aur în concursul pe echipe, aur la bârnă, aur la sol, în 2004, respectiv argint la sol şi bronz în concursul pe echipe, în 2012)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite