Şumudică miza pe TAS: planul celor de la Astra pentru a-şi scăpa antrenorul de la suspendare. Când se va judeca recursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică. FOTO: Răzvan Păsărică
Marius Şumudică. FOTO: Răzvan Păsărică

Marius Şumudică a mizat între 400 şi 900 de euro pe meciuri din Liga I, Liga Campionilor, Liga Europa şi cele jucate de naţionalele U-17 şi U-19 ale României. Şi a „prins“ o cotă de 25. De amendă!

Făcându-şi un cont pe betfair.com, pe numele său, tehnicianul Astrei a fost, mai întâi, descoperit de Departamentul de Integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), iar apoi „ars“ exemplar de Comisia de Disciplină. 

Verdictul? Şase luni suspendare de la orice activitate fotbalistică, plus o amendă de 100.000 de lei, adică aproximativ 22.500 de euro!

Ce nu poate face de acum încolo?

Clubul Astra aşteaptă primirea motivării deciziei, însă din ce reiese din regulament, e cert că Şumi nu va mai putea sta pe bancă în meciurile giurguivenilor. Mai grav însă e că nici nu mai poate conduce şedinţele de pregătire pe durata suspendării. Iar durata suspendării e de şase luni competiţionale! 

Cum actuala stagiune se va încheia la 29 mai, iar următoarea va începe, în iulie, înseamnă că Şumudică îşi va putea relua activitatea undeva în luna octombrie! 

Ceea ce e teribil pentru o formaţie precum Astra, care, începând din acest weekend, se va lupta pentru titlu în play-off, iar din iulie va fi implicată, foarte probabil, în cupele europene. Tocmai de aceea, oficialii liderului au conceput deja un plan în încercarea de a contracara suspendarea antrenorului.

Recursul se va judeca joi

Primul pas: atacarea deciziei de la Comisia de Disciplină la Recurs. Iar aici cazul ar trebui judecat chiar la prima şedinţă a comisiei, care e programată pentru joi. „Recursul trebuie să se judece până la următorul meci în situaţia antrenorului suspendat“, a precizat avocatul tehnicianului, Claudiu Popa. Astra va evolua, sâmbătă (ora 20.30), în prima etapă din play-off, urmând să întâlnească Viitorul pe teren propriu.

E clar că, în cel mai fericit caz pentru Astra, suspendarea lui Şumi se va înjumătăţi după recurs. Iar echipa va trebui să atace titlul tot fără antrenor. Tocmai de aceea, giurgiuvenii îşi pun speranţele în Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Acolo se va duce Astra, după hotărârea de la recurs. 

Cum forul din Elveţia nu va soluţiona cazul decât spre sfârşitul sezonului, giurgiuvenii speră să obţină de la TAS o „îngheţare“ a suspendării lui Şumudică până atunci, astfel încât activitatea antrenorului să nu fie perturbată pe durata play-off-ului. 

Olăroiu, tentativă eşuată

Ceea ce încearcă să facă Astra cu Şumudică e ce a intenţionat să facă Al-Ahli Dubai, atunci când Cosmin Olăroiu a fost suspendat de Federaţia din Emirate după un litigiu contractual cu fosta sa echipă, Al-Ain. Atunci, Al-Ahli s-a dus la TAS, a cerut „îngheţarea“ suspendării până la verdictul elveţienilor, însă forul de la Lausanne n-a fost de acord, iar Oli a rămas suspendat până a primit un verdict favorabil, după câteva luni, de la TAS.

Dacă face o cotă de 25 pe un bilet de 4.000 de lei, Şumudică îşi recuperează repede banii pentru amendă. Şi îl duce mintea să facă o cotă de 25! Basarab Panduru la Dolce Sport   Păcat pentru Şumudică, pentru că va rămâne cu această problemă în CV şi n-o să dea bine. Dinu Gheorghe fost preşedinte Astra  

Bogdan Andone devine principal în acte

Cu Şumudică suspendat, rolul de principal la Astra va fi preluat de secundul său, Bogdan Andone (41 de ani). Acesta deţine licenţa Pro, iar CV-ul său ca antrenor include mandate, ca secund, la Rapid şi la Al-Shaab (Emirate), plus o experienţă, ca principal, la FC Voluntari.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite