Şumudică, luat la mişto de un coleg, dar apărat de club: Reacţia CFR-ului după 24 de ore explozive la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Campioana României din ultimele patru sezoane traversează un moment critic, chiar dacă e pe primul loc în Liga I, cu maximum de puncte după cinci etape.

CFR Cluj domină, în continuare, întrecerea internă, însă calitatea jocului a scăzut vizibil. Dovadă şi rezultatele europene din acest sezon, în care ardelenii s-au chinuit să treacă de Banja Luka (Bosnia) şi de Lincoln Red Imps (Gibraltar), înainte de a fi surclasaţi de Young Boys (Elveţia) şi de Steaua Roşie Belgrad (Serbia).

Pe fondul acestor rezultate dezamăgitoare în Europa, a devenit tot mai evidentă „ruptura“ din vestiar. Acolo unde „senatorii de drept“ nu-l vor pe Şumudică pe bancă. „Adevărul“ a evidenţiat această situaţie explozivă, oferind două exemple concrete din ultima perioadă.

Aşadar, după eşecul de marţi cu Steaua Roşie Belgrad (0-4) s-a vorbit tot mai apăsat despre iminenta plecare a lui Şumudică de pe banca CFR-ului. Iar antrenorul de 50 de ani a fost atacat vehement în presă. Mai întâi, de fostul oficial al clujenilor, Daniel Stanciu, după cum „Adevărul“ a scris aici, iar acum de fostul antrenor al formaţiei din Gruia, Vasile Miriuţă. Într-o intervenţie la Look Sport, Miriuţă a minimalizat importanţa calificărilor obţinute de Şumudică, în faţa unor formaţii din Bosnia şi Gibraltar. 

Văzând această situaţie tot mai tensionată, şefii CFR-ului au reacţionat printr-un comunicat oficial în care au dezminţit că Şumudică ar urma să fie înlocuit din funcţie.

Ce a spus Vasile Miriuţă?

*Să fim serioşi, nu zic că Şumudică nu e un antrenor bun, dar şi maseurul dacă stătea pe bancă în Gibraltar sau cu cei din Bosnia reuşea să califice echipa. Păi, nu e aşa? De ce să nu spunem lucrurilor pe nume? Eu eram sigur şi nu-i contest meritele lui Şumudică, dar puteam să semnez că nu se pliază la CFR, cunosc clubul, am antrenat doi ani acolo, eram sigur că nu se pliază pe stilul CFR-ului. Asta nu e o scuză, că n-are jucători! Nu îţi critici jucătorii niciodată, cu jucătorii ăştia te-ai bătut la campionat, cu jucătorii ăştia ai mers mai departe.

Ce a anunţat clubul CFR Cluj pe Facebook?

*Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă, dorim să facem următoarele precizări: Conducerea clubului CFR 1907 Cluj nu a luat în considerare în niciun moment schimbarea de pe banca tehnică a echipei noastre a antrenorului Marius Şumudică.

*Suntem singura echipă din România care va participa în acest sezon în grupele unei competiţii europene, iar după 5 etape disputate până acum, suntem lideri incontestabili în Liga 1 cu maxim de puncte obţinute, performanţă pe care CFR Cluj nu a mai bifat-o din sezonul 2006/2007, astfel că nu s-a pus problema ca antrenorul echipei noastre să fie schimbat.

*De asemenea, vrem să vă asigurăm de faptul că nu a existat şi nu există niciun fel de conflict între antrenor şi jucătorii echipei noastre. Un rezultat negativ şi toate criticile venite din presă nu pot să destabilizeze un club de anvergura CFR-ului, un club care în ultimii ani a câştigat de 4 ori consecutiv titlul de campioană.

*Avem un lot valoros şi numeric, dar şi un antrenor cu multă experienţă, însă, mai presus de toate, suntem o familie unită care va reuşi să treacă peste un rezultat negativ, în pofida criticilor venite din toate direcţiile.

*În încheiere, vă asigurăm încă o dată că antrenorul Marius Şumudică are parte de toată susţinerea conducerii clubului şi a acţionariatului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite