Şumudică, numărătoarea inversă a început: Culisele unei plecări iminente de la CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Din cea mai respectată echipă românească în competiţiile UEFA, sub comanda lui Dan Petrescu, cu prezenţe în grupele şi în 16-imile Ligii Europa, CFR a ajuns o ruşine!

Ce-i drept, clujenii încă stau bine, comparativ cu FCSB, CS U Craiova şi Sepsi, eliminate toate din Conference League, încă de la finalul lunii iulie! 

CFR, zdrobită de Steaua Roşie, la Belgrad, scor 4-0, va juca, practic, degeaba, returul play-off-ului Ligii Europa, programat pentru 26 august, la Cluj. Iar asta pentru că e evident că formaţia din Gruia, care s-a chinuit cu adversare din Bosnia şi Gibraltar, n-are cum să remonteze înfrângerea suferită, marţi seară, în faţa campioanei Serbiei. Aşadar, CFR îşi va continua parcursul european în grupele Conference League. Foarte probabil însă, fără Marius Şumudică pe bancă! 

Pe lângă jocul dezolant al echipei în Europa, tehnicianul de 50 de ani a şi pierdut definitiv vestiarul! Pentru că şi-a făcut praf fotbaliştii, după eşecul cu Steaua Roşie: „Sper ca jucătorii mei să trăiască aceeaşi umilinţă, aceeaşi stare sufletească pe care o trăiesc acum. N-am văzut în toată cariera mea astfel de goluri, nici când antrenam în Divizia C. Unii cred că sunt senatori de drept, dar nu demonstrează nimic. Cu cine să joc, să o aduc pe mama să o bag în teren?“.

„Ruptura“ era evidentă de acum o lună

De fapt, Şumudică n-a fost acceptat de „senatorii de drept“ din lotul CFR-ului niciodată. Mai ales că jucătorii experimentaţi au simţit, în permanenţă, că jocul scârţâie. E elocventă o declaraţie oferită de Mario Camora, în acest sens. „Ne-am calificat, dar dacă ne vom apăra ca astăzi, nu vom mai câştiga. Trebuie să ne adaptăm stilului antrenorului, să asimilăm ce vrea Mister de la noi“. 

Avertismentul portughezului a venit după returul câştigat cu Lincoln Red Imps (Gibraltar), scor 2-0. Iar Camora a avut dreptate! CFR, după două calificări chinuite cu Banja Luka (Bosnia) şi Lincoln Red Imps (Gibraltar), n-a mai bătut pe nimeni în Europa. Mai întâi, a fost surclasată de Young Boys (Elveţia), cu scorul de 4-2 la general, după care a venit „măcelul“ de la Belgrad, 0-4 cu Steaua Roşie. 

Aşadar, pentru Şumudică a început numărătoarea inversă, iar la Cluj se vorbeşte deja despre o posibilă revenire a lui Dan Petrescu pe bancă.

13 meciuri are Marius Şumudică pe banca CFR-ului: 8 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri. Golaveraj: 20-19.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite