Strigăt de disperare din „lagărul“ de la Melbourne: „Cea mai cumplită experienţă din viaţa mea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Badosa, aruncată într-o cameră de hotel după ce a fost depistată cu noul coronavirus
Paula Badosa, aruncată într-o cameră de hotel după ce a fost depistată cu noul coronavirus

Paula Badosa (67 WTA) a fost depistată cu COVID-19, în a 7-a zi de carantină la Melbourne. Şi ce a trăit, din acel moment, a îngrozit-o. Acum, strigătul ei de disperare a ajuns în presa internaţională, după un interviu acordat pentru „Marca“.

Australia şi-a propus să găzduiască primul Grand Slam al anului, conform tradiţiei, şi din dorinţa de a da o lovitură de imagine în plină pandemie. Din păcate, deocamdată, totul s-a întors ca un bumerang împotriva organizatorilor.

Iar asta pentru că poveştile şi imaginile venite dinspre Melbourne, unde 72 de sportivi se află în carantină totală, iar alţi 900 în izolare parţială, sunt, de-a dreptul, şocante. Mai întâi, au fost postările jucătoarei din Kazahstan, Yulia Putintseva (28 WTA), în care se vede cum mişună şoarecii în camera ei. Şi apoi, treptat, au „transpirat“ în presă relatările despre condiţiile proaste oferite de organizatori, nedemne de un Grand Slam la care va evolua „crema“ tenisului.

Acum, un interviu apărut în „Marca“ a întărit această impresie generală că australienii n-au fost în stare să gestioneze tocmai bine perioada de carantină dinainte de primul Grand Slam al anului (8-21 februarie). În materialul apărut în „Marca“, jucătoarea din Spania, Paula Badosa (67 WTA), a relatat cum a fost tratată, după ce testul ei pentru COVID-19, efectuat în a 7-a zi de carantină, a furnizat un rezultat pozitiv.

„Condiţiile sunt lamentabile, de-a dreptul“

Din momentul în care a aflat că e bolnavă, Badosa a fost mutată într-un alt hotel în care sunt cazaţi doar cei care au contractat noul coronavirus. Aruncată acolo, iberica a fost ignorată complet de organizatori.

„Mă simt abondonată, deoarece n-am niciun echipament pentru antrenament, deşi am făcut o solicitare în acest sens, acum cinci zile. Apoi, nu mi s-a spus nimic despre virusul pe care l-am contractat, dacă e noua tulpină sau nu. Pur şi simplu, nu mi s-a dat nicio informaţie din momentul în care am avut un test pozitiv“, şi-a început Badosa relatarea.

Aceasta a continuat, spunând că pe acest fond de izolare a ajuns să aibă o stare tot mai accentuată de anxietate, suferind şi de claustrofobie, mai ales că e închisă într-o cameră de 15 metri pătraţi! Şi cum n-a primit echipamente de antrenament, Badosa a ajuns să folosească sticlele de apă pe post de greutăţi şi să facă flotări, într-o încercare disperată de a-şi păstra, cât de cât, condiţia fizică. În cel mai bun caz, ea va putea ieşi din cameră la data de 31 ianuarie. Dar dacă se va dovedi că a contractat noua tulpină a virusului, atunci perioada de carantină se va prelungi până la data de 5 februarie!

„Condiţiile de aici sunt lamentabile, de-a dreptul. După ce că am o cameră minusculă, trebuie să o şi împart cu antrenorul meu, Javier Marti. Nu aşa se tratează un sportiv de performanţă. Aceasta e de departe cea mai cumplită experienţă din viaţa mea. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Primul lucru care ţi se recomandă, atunci când ai COVID-19, e să deschizi geamul şi să aeriseşti încăperea în care te afli. Dar în camera mea nu există vreun geam pe care să-l deschid. Şi, repet, e o cameră de doar 15 metri pătraţi“, a spus Badosa.

„Am pierdut mult din condiţia mea fizică, mai ales din forţă. Dacă ies din izolare la data de 31 ianuarie, înseamnă că am o săptămână înainte de Australian Open, să mă pun la punct cu pregătirea. Dar dacă ies la data de 5 februarie, atunci va fi, practic, imposibil să fiu în formă la Australian Open“, a adăugat jucătoarea de 23 de ani.

111 zile de lockdown a avut statul Victoria în 2020. Drept urmare, din 21 septembrie încoace, au existat maximum 20 de cazuri de coronavirus, depistate într-o singură zi.    122 de cazuri active de coronavirus există, în acest moment, în toată Australia, unde transmisia locală a virusului a fost oprită.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite