Stoichiţă, discurs revoltător: De ce insistă pentru rămânerea lui Edward Iordănescu în funcţie

0
0
Mihai Stoichiţă, o dovadă vie că în România competenţa nu contează
Mihai Stoichiţă, o dovadă vie că în România competenţa nu contează

Echipa naţională a ajuns aproape de lumea a 4-a şi pentru că, dincolo de calitatea slabă a jucătorilor, în federaţie un cuvânt greu de spus au oameni precum Mihai Stoichiţă.

Omul care a insistat pentru instalarea lui Edward Iordănescu în funcţia de selecţioner, în locul lui Ladislau Bölöni, a fost şeful Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă (68 de ani).

Adică, un individ fără CV-ul necesar pentru funcţia pe care o ocupă, dar şi cu reputaţia compromisă după ce a fost fotografiat pe banca FCSB-ului, în 2012, primind indicaţii tactice prin telefon de la Gigi Becali, în timpul unui meci! 

Acum, după dezastrul din luna iunie, Stoichiţă a avut o intervenţie la Digi Sport în care a lăsat de înţeles că Edward Iordănescu poate rămâne în funcţie, deşi România ocupă ultimul loc în grupa din Liga Naţiunilor. Potrivit contractului semnat cu federaţia, selecţionerul ar trebui să prindă unul din primele două poziţii, în această competiţie, pentru a-şi continua mandatul. 

„Dacă Edi poate rămâne în funcţie, indiferent de rezultatele ultimelor două meciuri din Liga Naţiunilor? Se poate şi asta, dar în funcţie de analiza Comisiei Tehnice. Nu vă supăraţi, dar am tot schimbat antrenori foarte buni. Stabilim în Comisia Tehnică ce a lucrat omul acesta. Dacă merită să fie, în continuare, la naţională? Merită, pentru că e un profesionist. E un om care ştie fotbal. Are o şcoală sănătoasă, e maleabil“, a spus Stoichiţă. 

În ultimii ani, s-a spus, nu o dată, că şeful Comisiei Tehnice insistă pentru instalarea unor selecţioneri „maleabili“ tocmai pentru a-şi putea exercita influenţa asupra lor. De aceea, au şi fost numiţi, pe rând, Cosmin Contra, Mirel Rădoi, iar acum Edward Iordănescu. Ultimul a fost preferat în locul unui antrenor exigent şi cu pretenţii, aşa cum e Bölöni, care l-ar fi marginalizat însă pe celebrul „Lippi“ Stoichiţă.

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie: Muntenegru – România 2-0

*7 iunie: Bosnia – România 1-0

*11 iunie: România – Finlanda 1-0

*14 iunie: România – Muntenegru 0-3

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a

1. Bosnia 4 2 2 0 6-4 8

2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7

3. Finlanda 4 1 1 2 5-5 4

4. România 4 1 0 3 1-6 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 cade în Liga C.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite