„Stejarii”, debut de foc în preliminariile pentru Cupa Mondială la rugby 2023: „Suntem pregătiţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby

Naţionala României de rugby începe sâmbătă, de la ora 14.00, campania de calificare la Cupa Mondială din 2023. Primul adversar dintre cei patru pe care-i au ”stejarii” în luna martie este Rusia, în deplasare.

România a ratat din motive birocratice prezenţa la Mondialul din 2019, deşi pe teren şi-a câştigat biletele pentru Japonia, iar rugbyştii nu mai concep să vadă şi turneul din Franţa 2023, din faţa televizorului.

Mihai Macovei, căpitanul ”stejarilor" şi jucător în campionatul Franţei, la Colomiers, a sunat adunarea şi a transmis un mesajul războinic înainte de startul preliminariilor. ”Miza este foarte mare. Ne dorim să câştigăm indiferent de situaţie. Suntem pregătiţi să facem un rezultat pozitiv în Rusia. I-am analizat bine pe ruşi, important este să ne iasă nouă sistemul de joc apărare-atac. O victorie în Rusia înseamnă un moral bun mai departe pentru meciul cu Portugalia şi celelalte care urmează. Luna martie este cea mai importantă lună, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor””, a spus Macovei.

” Ruşii sunt foarte fizici, au o echipă mult mai bună decât anii trecuţi şi ne aşteptăm la un meci dur. Ne dorim revanşa după înfrângerea din 2020. Este foarte important să începem cu o victorie” – Marius Antonescu, component al naţionalei României, jucător în campionatul Franţei, la Bourg en Bresse.

Şi Adrian Moţoc, ucător în campionatul Franţei, la RC Massy, a vorbit despre importanţa întţlnirii de la Soci. ”Meciul cu Rusia este extrem de important fiind primul meci de calificare la Cupa Mondială. Este meciul care ne poate da încredere pentru tot restul preliminariilor.  Sper să câştigăm în Rusia pentru că anul trecut ne-au învins şi trebuie să ne recuperăm onoarea. Prezenţa la Cupa Mondială este visul oricărui jucător, am făcut multe sacrificii de-a lungul timpului pentru a ajunge să joc pentru calificarea la Cupa Mondială”, a spus Moţoc

Duelul cu Rusia,  primul meci oficial pentru naţionala noastră după un an, se joacă la Soci, de la ora 14.00.

”Stejarii” merg weekendul viitor în Portugalia, la 20 martie joacă acasă cu Spania, şi în ultima săptămână a lunii se deplasează în Georgia. La începutul lui iulie primesc vizita Olandei sau Belgiei. În 2022 se dispută meciurile retur. Primele două echipe din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei se duce la baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite