Ștefan Birtalan, scârbit înainte de moartea sa: „Nu vă mai bateți joc!“. Interviul prin care și-a strigat revolta

0
Publicat:

Handbalul românesc s-a dus de râpă, ca multe alte sporturi, iar acum, cu excepția unor performanțe care apar foare rar, suntem la pământ, dacă ne uităm la primele reprezentative, atât la feminin, cât și la masculin.

FOTO: Captura Youtube
FOTO: Captura Youtube

Iar la băieți, decăderea a fost șocantă! Pentru că, pe vremuri, România era o forță în handbalul masculin, dovadă și cele patru titluri mondiale care au fost cucerite în 1961, 1964, 1970 și 1974. Acum, ai noștri sunt ciuca bătăilor la nivel înalt, după cum ne-a arătat Europeanul din acest an, plus ratarea calificării la Mondialul din 2025.

Văzând această situație teribilă, Ștefan Birtalan a avut o răbufnire, într-un interviu acordat pentru site-ul sport.ro, anul trecut. Acum, sursa citată a publicat, din nou, declarațiile date în 2023 de Ștefan Birtalan, revoltat că s-a ales praful de sportul pentru care a scris istorie sub tricolor.

Ce a declarat Ștefan Birtalan pentru sport.ro în 2023?

*Plătiți antrenorii români ca lumea, nu vă bateți joc de ei! Antrenorii de la juniori și tineret au 1.500 de lei salariu. Cu banii ăștia, mori de foame. Au adus antrenorii de copii și juniori la rangul de sclavi. Apoi, atragerea copiilor către handbal, dă-le o minge, dă-le ceva!

*Altă problemă: fă infrastructură, săli de sport, în care copiii chiar să poată mânca la restaurantul complexului împreună cu părinții lor. Să stea trei-patru ore pe acolo, să mai dea cu mingea în perete. Învață de la alții, dacă nu știi ce să faci. Eu știu ce trebuie făcut, dar n-am cu cine, doar vorbesc.

*Pe vremea lui Ceaușescu, am stat în cantonament din 5 ianuarie până-n 24 decembrie, cu mici vacanțe... Mai stă cineva astăzi în cantonament? Noi ne sacrificam tinerețea.

*Eu nu zic să stăm și-acum atât în cantonament, că nu sunt un tâmpit! Dar mai fă și pentru națională ceva. Încearcă măcar să nu te faci de rușine! Încearcă să dai tot ce e mai bun din tine! Ca să câștigi! Păi să pierzi mereu? Mai bine stați acasă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite