România, zguduită de moartea marelui Birtalan: curg reacții după dispariția unui campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ștefan Birtalan s-a stins la 75 de ani, dar va rămâne pentru eternitate în clubul select al uriașilor care au scris istorie pentru handbalul românesc, cu niște rezultate care astăzi sunt, pur și simplu, irepetabile. Performanțele obținute de Birtalan, pe care Adevărul le-a prezentat aici, vorbesc de la sine despre acest sportiv cu adevărat uriaș.

Ștefan Birtalan. FOTO: Facebook / CS Dinamo
Ștefan Birtalan. FOTO: Facebook / CS Dinamo

După această tragedie, curg reacții din lumea sportului românesc. Primii care au deplâns această pierdere uriașă au fost cei de la Clubul Sportiv Dinamo, secția de handbal. „Ne-a fost rival și prieten. N-a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar! Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!“, a fost mesajul dinamoviștilor pentru handbalistul care a strălucit la rivala Steaua.

Vasile Stîngă, cel mai bun marcator din istoria echipei naționale, a fost copleșit de emoții la aflarea veștii că Ștefan Birtalan s-a stins. Potrivit gsp.ro, printre lacrimi, Stîngă a rostit doar câteva cuvinte: „Lumea e nedreaptă. Nu poate să moară așa repede un asemenea om. Un om și un handbalist incredibil. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“.

Și Cristian Gațu, care a făcut parte din Generația de Aur pentru handbalul românesc, cu greu și-a găsit cuvintele: „Am fost prieteni buni. A fost un om extraordinar, încă nu-mi găsesc cuvintele. Toți ne ducem la un moment dat sau altul, el a suferit mult, fiind internat în spital în ultimele luni. E mult prea proaspătă vestea pentru a discuta mai multe acum“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite