Steaua, veste uriașă de la Consiliul Concurenței în ceea ce privește dreptul de promovare

0
Publicat:

CSA Steaua a primit o veste importantă în ceea ce privește dreptul de promovare în primul eșalon. Consiliul Concurenței a anunțat că echipa MApN poate fi considerată ca fiind club profesionist, drept urmare beneficiază de aceleași drepturi.

Steaua va fo considerat club profesionist, cu drept de promovare. Foto AS 47
Steaua va fo considerat club profesionist, cu drept de promovare. Foto AS 47

Instituția a apreciat că și cluburile departamentale au drept de promovare, atât timp cât fotbaliștii primesc salarii. Situația o vizează direct pe Steaua, care e blocată de ani buni în eșalonul secund, din cauză că e deținută de Armată.

„Consiliul Concurenței a informat Parlamentul că orice club sportiv de drept public poate fi considerat club profesionist, iar o eventuală modificare a Legii Sportului în acest sens nu ar încălca în niciun fel legislația europeană și nici legislația națională în materie de ajutor de stat. Documentul arată că forma juridică de organizare este irelevantă și nu are nicio legătură cu statutul de club profesionist.

Documentul e valabil și pentru alte cluburi de drept public

Potrivit legislației europene, orice club sportiv care își plătește angajații pentru a face sport este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului respectiv. Concret, potrivit legislației europene, atâta timp cât Steaua București își plătește sportivii pentru a juca fotbal, handbal, baschet sau polo, atunci clubul Steaua este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului“, a fost mesajul prin care fanii Stelei și-au anunțat victoria.

Potrivit documentului, același lucru este valabil pentru toate cluburile de drept public din România, cum ar fi CS Dinamo, CS Rapid, CSM București, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr.

Conducerea nu se entuziasmează

Problema steliștilor este că în acest sezon echipa militară nu a prins play-off-ul, așa că va amâna promovarea pentru sezonul viitor. Dar și că șefii clubului au primit vestea fără prea mare entuziasm, alimentând zvonurile potrivit cărora le e mai bine în eșalonul 2 și că tergiversează rezolvarea problemei care îi scoate din minți pe fanii roș-albaștrilor.

„Sunt probleme de natură juridică, care nu au fost clarificate în totalitate până în acest moment, pentru a nu se mai repeta greșelile din trecut”, au transmis comandanții clubului Steaua, pentru newsonline.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite