Steaua - FC Botoşani 5-3: la Cluj s-a jucat cel mai spectaculos meci al sezonului. Filmul unui joc de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregory Tade (stânga)
Gregory Tade (stânga)

Campioana a fost „exilată“ pe stadionul CFR-ului care, spre deosebire de „Arena Naţională“ şi „Cluj Arena“ are avizul pompierilor. Schimbarea a fost bine venită pentru cea mai importantă achiziţie a bucureştenilor din vară.

Gregory Tade a fost luat de Steaua de la CFR Cluj, după ce, în sezonul trecut, a devenit cel mai bun marcator al Ligii I cu 18 reuşite. Sub comanda lui Rădoi însă, Tade a lăsat senzaţia că şi-a epuizat „stocul de goluri“ în perioada petrecută în Gruia.

22 de meciuri în toate competiţiile şi trei goluri era bilanţul francezului în roşu şi albastru până duminică. Iar cele trei goluri veniseră din penalty-uri transformate, nici unul din acţiune! A fost nevoie ca Tade să revină pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ pentru ca el să redevină golgheterul din sezonul trecut.

Meciul a început fulminant, iar la capătul unei faze la care au contribuit Tade şi Stanciu, Breeveld a deschis scorul. Era secunda 60 şi cel mai rapid gol din această ediţie a Ligii I! FC Botoşani a întors însă scorul în două minute, prin Roman (26) şi Martinus (27). La pauză a fost însă 3-2 pentru Steaua, după alte două minute nebune în care Stanciu (29) şi Tade (30) au punctat!

Francezul l-a învins pe Iliev cu un şut care a trecut prin picioarele portarului, celebrând primul său gol din acţiune în tricoul Stelei.

Nebunia a continuat după pauză: Cabrera a făcut 3-3 (55), dar la acest scor, din nou, Tade a ieşit la rampă. Atacantul a trimis balonul în bară cu o lovitură de cap, mingea i-a venit lui Râpă, iar acesta a punctat pentru 4-3 (68). Apoi, acelaşi Tade a deviat perfect pentru Stanciu, acesta a scăpat singur spre poartă şi l-a învins suspect de uşor pe Iliev, impresia fiind că balonul a trecut prin goalkeeper-ul celor de la FC Botoşani (71).

S-a terminat 5-3 pentru Steaua, dar Rădoi i-a pierdut pe Chipciu şi pe Tahar pentru derby-ul cu Dinamo (22 noiembrie, ora 20.30), după ce aceştia au luat câte un „galben“. Dinamo va avea şi ea doi suspendaţi după această rundă: Marc şi Matei.

După 17 runde, Astra e lider cu 36 de puncte. Steaua e pe 3 cu 30 de 30, în timp ce FC Botoşani ocupă locul 12 cu 13 puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite