Steaua – Aktobe înseamnă un duel Gigi Becali – Sharipa Behambetova: o femeie conduce Aktobe cu o mână de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sharipa Behambetova
Sharipa Behambetova

Spre deosebire de latifundiarul din Pipera, renumit în lume pentru declaraţiile sale controversate, omul din spatele campioanei din Kazahstan are studii superioare şi un comportament civilizat.

Steaua a ajuns în turul III preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde va întâlni Aktobe într-o dublă manşă. Primul meci se va disputa, în Kazahstan, miecuri, 30 iulie (ora 18.00), în timp ce returul se va juca pe „Arena Naţională“, peste o săptămână (ora 20.30).

Dacă din punct de vedere fotbalistic, Steaua are un avantaj faţă de Aktobe, lucrurile se schimbă radical la o analiză a celor două grupări din punct de vedere administrativ. Asta deoarece patronul Stelei, Gigi Becali, se află în închisoare şi, cât timp a fost liber, s-a remarcat prin circ şi declaraţii controversate, în timp ce Sharipa Behambetova, director general la Aktobe, e un om de alt nivel. 

Potrivit Digi Sport, femeia de 62 de ani conduce echipa din Kazahstan de doi ani şi jumătate. Avocat de profesie, Behambetova a ajuns la Aktobe în ianuarie 2012, când trecuseră trei ani de la ultimul titlu cucerit de echipă. Imediat, ea l-a demis pe antrenorul Mukhanov, care câştigase campionatul de trei ori cu Aktobe, însă ultima dată în 2009.

În locul lui Mukhanov a fost instalat Nikitenko, tehnician cu care Aktobe a devenit campioană în sezonul trecut. Performanţa n-a fost însă suficientă pentru rămânerea sa la club, iar, potrivit Digi Sport, Nikitenko a fost înlocuit de Vladimir Gazzev. Behambetova a justificat această mutare, spunând că îşi doreşte un antrenor cu care Aktobe să ajungă sus în Europa.

„Steaua are 70% şanse de calificare“

Duelul Steaua – Aktobe a fost analizat de Augustin Chiriţă, cel care e secundul lituanianului Saulius Sirmelis la Ordabasy, locul 6 în prima ligă din Kazahstan.

„După părerea mea, Steaua are 70% şanse de calificare. Dacă Aktobe va face egal cu Steaua acolo va fi sărbătoare. Vor fi, probabil, 14.000 de spectatori, dar aceştia nu sunt fanatici. Terenul e de dimesiuni mici, fără pistă, genul celui din Cotroceni. Gazonul e însă prost“, şi-a început Chiriţă analiza la Digi Sport.

El a identificat apoi punctele slabe ale formaţiei din Kazahstan: „Aktobe suferă în zona centrală a apărării. Numărul 3, Muldarov, e foarte lent, jucător de picior drept, iar pe stânga joacă Arzumanjan, care provine din fundaş dreapta, pentru că titularul de drept e accidentat. În schimb, mi-a plăcut fundaşul stânga, Santana, tot brazilian, care urca mult pe atac, dar şi lăsa spaţii în apărare. Sper ca cei de la Steaua să speculeze şi acest aspect“.

Avertisment pentru Steaua: „Atenţie la Cearjullin“

Chiriţă a făcut şi o radiografie tactică a celor de la Aktobe. „De trei etape, echipa are un nou antrenor, Vladimir Gazzaev, băiatul celebrului antrenor, care a şi schimbat stilul de joc. Înainte jucau 4-1-4-1, acum au evoluat în 4-2-3-1. Punctul forte al celor de la Aktobe e dat de cei patru jucători din atac. În stânga, evoluează numărul 10, Cearjullin, cel mai bun marcator din istoria clubului, apoi mijlocaşul central Pizzelli, care a fost şi la Kuban Krasnodar, la Dan Petrescu, iar în dreapta Neco, tot de la Krasnodar. În fine, în faţa lor e Antonov, care mie mi se pare un jucător nepregătit în momentul actual, jucător de luptă, gen Piovaccari, dar italianul are o clasă peste el“, a încheiat Chiriţă.

La ce viteză are Chipciu şi la cât de lenţi sunt fundaşii kazahilor, chiar nu văd cum ar putea rata Steaua calificarea.  Augustin Chiriţă antrenor secund Ordabasy  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite