Spun „nu“ rasismului: ce măsură a luat Villarreal împotriva suporterului care a aruncat o banană spre Dani Alves

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dani Alves a luat banana de pe gazon şi a mâncat-o, înainte de a bate cornerul
Dani Alves a luat banana de pe gazon şi a mâncat-o, înainte de a bate cornerul

Pe lângă faptul că a pierdut un meci cu Barcelona, formaţia spaniolă şi-a stricat şi imaginea din cauza unui incident care a făcut înconjurul lumii. Dacă punctele pierdute nu mai pot fi recuperate, în schimb, oficialii echipei au dorit să repare ce a stricat un huligan.

Imaginile cu Dani Alves aplecându-se pe gazon, înainte de a executa un corner, pentru a lua şi a mânca o banană, care a fost aruncată spre el din tribune, au fost difuzate mai des de posturile TV decât de rezumatul meciului Villarreal – Barcelona, scor 2-3.

Mai mult, gestul superb şi spontan al jucătorului brazilian a declanşat şi o campanie de solidaritate la nivel global şi a readus în discuţie nevoia acută de combatere a rasismului pe stadioane. Tocmai de aceea, Villarreal a declanşat o anchetă pentru a afla cine a fost în spatele incidentului, care a stricat imaginea clubului.

Interzis pe viaţă

Eforturile spaniolilor au dat roade şi, potrivit Digi Sport, huliganul care a aruncat banana în direcţia lui Dani Alves a fost identificat de oficialii celor de la Villarreal.

„Villarreal CF vrea să-şi exprime regretele şi dezacordul profund faţă de incidentul apărut la meciul cu FC Barcelona, când un suporter a aruncat un obiect în terenul de joc. Graţie agenţilor de pază şi protecţie şi inestimabilei colaborări a suporterilor lui Villarreal, clubul a identificat autorul şi a decis să-i retragă carnetul de socio al clubului şi să-i interzică accesul pe stadionul El Madrigal pe viaţă. Totodată, Villarreal CF vrea să-şi reitereze ferma credinţă în respect, egalitate, sportivitate şi fair-play atât pe terenul de joc, cât şi în afara lui şi să respingă în mod absolut orice acţiune care e împotriva acestora, cât şi actele de violenţă, discriminare, rasism şi xenofobie“, se arată într-un comunicat al clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite