Sponsorii se leapădă de Oscar Pistorius. "Gaură" de trei milioane de dolari în contul sud-africanului acuzat de crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Pistorius va avea de suferit şi din punct de vedere financiar
Oscar Pistorius va avea de suferit şi din punct de vedere financiar

Uciderea iubitei i-a adus lui Oscar Pistorius nu doar probleme cu legea - ar putea primi 15 ani de închisoare – ci şi probleme în conturi. Mai mulţi sponsori i-au reziliat sau suspendat contractele.

Cel mai important nume de pe această listă este firma de echipament sportiv Nike. Aceasta a anunţat ieri că a suspendat contractul cu Pistorius şi plăţile către acesta până la finalul investigaţiei. Astfel, din buzunarul lui Pistorius au sărit aproximativ 2 milioane de dolari, bani pe care îi primea anual de la Nike. 

Culmea e că această firmă a avut numai probleme în ultima perioadă cu o parte dintre sportivii celebri pe care îi aveea sub contract. Lance Armstrong, Tiger Woods sau Marion Jones sunt doar 3 nume de super-campioni cărora le-au fost reziliate contractele după scandalurile de dopaj sau de infidelitate în care au fost implicaţi.

O altă firmă care a anunţat ieri încetarea colaborării cu Pistorius este Clarins, care produce parfumul Thierry Mugler. Sud-africanul era imaginea acestui parfum din 2011.De asemenea, zilele trecute, producătorul ochelarilor de soare Oakley, compania British Telecom şi canalul de filme M-Net Movies au încetat orice colaborare cu cvadruplul campion paralimpic. În total, acesta a pierdut, „dintr-un foc” 3 milioane de dolari!

Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în 14 februarie. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Află astăzi dacă va fi eliberat pe cauţiune
Tribunalul va decide cel mai probabil astăzi dacă Pistorius va fi sau nu eliberat pe cauţiune. În timpul audierilor de ieri, pledoaria procurorului pare a fi echilibrat balanţa, după ce, miercuri, apărarea desfiinţase probă cu probă fiecare acuzaţie a poliţiei. Dacă judecătorul va decide în favoarea atletului, atunci acesta va fi liber, contra unui cauţiuni, pe toată durata viitorului proces, în care se va stabili dacă a fost sau nu vorba de crimă cu premeditare.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite