S.O.S. ASA: vicecampioana României e pa. În ce constă ancheta DNA care poate duce la desfiinţarea clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele din fotbalul românesc sunt la fel de durabile ca o îngheţată lăsată în caniculă pe asfalt. Sunt denumite pompos, exemplul „New Dinamo“ fiind elocvent, însă goale de conţinut.

După eşecurile de răsunet din ultimii ani, precum Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, CFR Cluj, Petrolul şi FC Braşov, acum sunt semne că urmează prăbuşirea vicecampioanei ediţiei trecute a Ligii I, ASA Târgu-Mureş.

Pe scurt: DNA a pornit o anchetă care vizează finanţarea echipei din bani publici şi, ca o măsură preventivă pentru recuperarea prejudiciilor, a cerut blocarea conturilor clubului. Ceea ce a transformat ASA într-o societate incapabilă de plată.

„Vă dăm 30% din contracte“

Târgu-Mureş are în jur de trei milioane de euro în conturi, în acest moment, grosul banilor venind după performanţele din stagiunea trecută şi din drepturi TV.

Totuşi, având în vedere că până la finalul anchetei DNA, clubul nu va putea folosi această sumă, dar nici altele pe care le va încasa, oficialii echipei le-au oferit jucătorilor o variantă de avarie. „Ni s-a propus să ne dea 30 la sută din valoarea contractului şi restul de 70 la sută, ori în luna februarie, ori la finalul campionatului. Iar asta doar dacă vom primi banii de la televizări sau dacă vom ajunge în grupele Ligii Europa. În plus, ni s-a transmis că putem adăuga în contracte clauze care să ne dea posibilitatea de a pleca oricând“, a dezvăluit Vasile Maftei.

Fundaşul de 34 de ani a şi devenit primul fotbalist care a părăsit ASA, chiar dacă semnase cu vicecampioana în această vară. Maftei a făcut acest pas, în condiţiile în care, conform spuselor sale, şi antrenorul Dan Petrescu urmează să părăsească echipa. 

„Eu am decis să plec. Având în vedere că Mister (n.r. – Dan Petrescu) va pleca după Supercupă, eu am ales să plec. Eu nu cred că se mai poate în condiţiile astea. Ne-am despărţit amiabil. A contat pentru mine foarte mult că era Dan Petrescu când am venit la Târgu-Mureş“, a continuat Maftei.

Pe lângă apărătorul de 34 de ani, ASA se va despărţi, în următoarele zile, şi de Marius Constantin, Pablo Brandan şi Bănel Nicoliţă, iar lista se poate lungi până la prima etapă, programată în acest weekend.

Am auzit că o echipă se va desfiinţa. Sper să nu fie adevărat. Văd că ASA are probleme. A fost ceva incredibil anul trecut, dar aşa se întâmplă când te întinzi prea mult. Florin Prunea preşedinte executiv CSMS Iaşi

Avem trei echipe în insolvenţă în Liga I

Situaţia incertă a celor de la ASA Târgu-Mureş poate duce la desfiinţarea echipei sau la intrarea ei în insolvenţă. În acest moment, după ce Rapid, FC Braşov, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi au retrogradat, în prima ligă au rămas doar trei formaţii aflate în insolvenţă: Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul. 

CITEŞTE ŞI:

*Dan Petrescu a dat lovitura carierei: a prins un contract fabulos la un club unde un alt român a fost „zeul“ fanilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite