Sorin Oprescu îl linişteşte pe Victor Piţurcă: „Gazonul de pe Arena Naţională se va schimba cât de curând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu promite că gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit în luna august
Sorin Oprescu promite că gazonul de pe Arena Naţională va fi înlocuit în luna august

După ce Victor Piţurcă a ameninţat că mută naţionala pe un alt stadion dacă problema gazonului Arenei Naţionale nu va fi rezolvată, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a luat atitudine şi l-a asigurat pe selecţioner că România va avea parte de un covor verde impecabil la meciurile cu Ungaria şi Turcia din septembrie.

Sorin Oprescu susţine că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauză că a fost suprasolicitat, dar promite că până la ora disputării primului meci al României, cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale, covorul verde va fi de nota zece. „Gazonul s-a schimbat şi se va mai schimba. Spre deosebire de alţii, noi îl folosim foarte des. Dacă joci de trei ori pe săptămână, s-a terminat! Nu-şi doreşte nimeni ca gazonul să nu fie impecabil. Spre exemplu, pe Wembley gazonul se schimbă de două-trei ori pe an, în condiţiile în care se joacă două meciuri pe lună”, a spus Oprescu la România TV.

Potrivit primarului general al Bucureştiului, menţinerea în bune condiţii a gazonului depinde şi de o instalaţie de lumină artificială. „E clar că avem nevoie de lămpile de fotosinteză, în special iarna, când nu este lumină”, a mai punctat Oprescu.

350.000 de euro costă înlocuirea a gazonului de pe Arena Naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite