Sorana, ce luptătoare, ce păcat: Cîrstea a pierdut finala de la Taşkent după un meci electrizant, de peste două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (96 WTA) a disputat, la Taşkent, a patra finală WTA din carieră, însă rămâne, deocamdată, cu un singur trofeu, cel câştigat în capitala Uzbekistan-ului, în 2008.

Sorana, ce luptă, ce păcat: Cîrstea a pierdut finala de la Taşkent după un meci electrizant, de peste două ore

Sorana Cîrstea (96 WTA) a disputat, la Taşkent, a patra finală WTA din carieră, însă rămâne, deocamdată, cu un singur trofeu, cel câştigat în capitala Uzbekistan-ului, în 2008.

Finala de la Taşkent a adus-o pe Sorana Cîrstea (96 WTA) în faţa celei mai mari provocări de care a avut parte, în această săptămână, în Uzbekistan.

După meciuri cu Allertova (254 WTA), Bonaventure (123 WTA), Kovinic (120 WTA) şi Zavatska (142 WTA), în drumul ei spre finală, românca a întâlnit în ultimul act o sportivă de Top 100. 

Chiar şi aşa, confruntarea cu belgianca Alison Van Uytvanck (61 WTA) a fost una spre care „Sori“ a putut să privească fără teamă, având în vedere că o învinsese pe adversara ei în precedentele două întâlniri, ambele pe hard, suprafaţă pe care s-a jucat şi la Taşkent.

Din păcate, primul set a început prost pentru Cîrstea şi a continuat la fel. Românca şi-a pierdut serviciul în chiar primul game, a fost condusă apoi cu 2-0 şi cu 5-2, cedând, ulterior, setul cu 2-6.

Un set pe muchie de cuţit, luat de Cîrstea

Spre lauda ei, Sorana s-a redresat pentru setul doi, unde s-a luptat admirabil! Primele trei game-uri au fost pe serviciu, însă, în cel de al treilea, Cîrstea a salvat trei mingi de break, după ce Van Uytvanck s-a dus la 40-0! 

Ieşită dintr-o situaţie criticată, „Sori“ a transformat game-ul următor în momentul decisiv al setului: a făcut break la deuce#5, după un game-maraton în care a valorificat prima minge de break! Imediat, Cîrstea şi-a făcut serviciul la 30 pentru a lua un avans liniştitor: 4-1. Chiar dacă Van Uytvanck şi-a făcut game-ul de serviciu la zero şi apoi a forţat imediat break-ul, Sorana a rezistat şi s-a dus la 5-2. De aici însă, lucrurile s-au complicat, din nou, pentru Cîrstea.

Mai întâi, Van Uytvanck şi-a făcut serviciul lejer, la 15, după care a izbutit şi break-ul la 30 pentru a se apropia la 4-5. În game-ul următor, pe serviciul adversarei, Cîrstea a avut prima minge de set la deuce#1 pe care imediat a şi valorificat-o pentru a se impune cu 6-4 şi a forţa intrarea în decisiv.

A fost primul set cedat de Van Uytvanck la Taşkent, în această săptămână.

Decisivul? Electrizant!

Decisivul a început excelent pentru Sorana, care şi-a făcut repede serviciul, la 15, după care a urmat un game monstruos, de 11 minute şi 41 de secunde pe serviciul lui Alison! Din păcate, deşi a avut şase mingi de break, Cîrstea a ratat şansa de a se distanţa la 2-0. S-a făcut, în schimb, 1-1, şi Van Uytvanck, jucătoarea cu un moral mai bun, a apăsat pe acceleraţie.

A urmat un nou game de lungă durată în care belgianca a profitat de a treia minge de break şi s-a dus la 2-1. Cu încrederea la cote înalte, Van Uytvanck şi-a făcut repede serviciul, la 30, pentru a se distanţa la 3-1. 

Din păcate, s-a văzut cum Sorana scapă, treptat, meciul de sub control după ce, la 3-2, românca a irosit o nouă şansă de break şi, în loc să fie egal, 3-3, Van Uytvanck şi-a păstrat avansul: 4-2.

După trei game-uri scurte, două câştigate de „Sori“ la 15, iar unul de Alison, la zero, belgianca a închis meciul pe serviciul propriu, la a cincea minge decisivă, câştigând în decisiv cu 6-4.

CITEŞTE ŞI:

Cîrstea, premiu de consolare după a patra finală din carieră: Câţi bani va primi la Taşkent şi pe ce loc va ajunge

0 seturi pierduse Sorana Cîrstea în precedentele două întâlniri cu Alison Van Uytvanck.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite