Şoc pentru liderul Ligii 1: FRF a anunţat depunctarea echipei. Astra Giurgiu mai poate face apel doar la TAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenţelor cluburilor a FRF schimbă liderul în Liga 1
Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenţelor cluburilor a FRF schimbă liderul în Liga 1

Liderul la zi în Liga 1, Astra Giurgiu, pierde trei puncte şi, automat, şefia clasamentului, ca urmare a unei decizii a Comisiei de apel pentru acordarea licenţelor cluburilor, pentru datorii la ANAF, anunţă, sâmbătă, printr-un comunicat, Federaţia Română de Fotbal. CFR Cluj a fost şi ea sancţionată, dar doar cu interdecţia de a face trasnferuri, astfel încât campioana revine pe primul loc, înainte de a juca meciul din etapa 22.

Decizia Comisiei FRF este definitivă şi executorie, unica speranţă a echipei din Giurgiu fiind acum de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile. Dacă giurgiuvenii vor apela la TAS, tribunalului are termen de pronunţare până pe data de 14 februarie, decizia acestuia fiind definitivă.

Reamintim că Astra Giurgiu preluase conducerea în Liga 1 după victoria de vineri seară, 3-1 în faţa echipei Academica Clinceni, urcând totalul punctelor câştigate pe teren la 43. Astra depăşise echipa CFR Cluj, cu 41 puncte, care va juca în această seară, cu ultima clasată, FC Voluntari.

Ultima etapă, a 26-a, a sezonului regulat al Ligii 1 este programată în weekendul 21-23 februarie 2020.

Cum arată noul clasament, după aplicarea sancţiunii asupra Astrei:

1. CFR Cluj - 41 puncte

2. Astra Giurgiu - 40 puncte

3. CS U Craiova - 37 puncte

4. FCSB - 36 puncte

5.Gaz Metan Mediaş - 36 puncte

6. Viitorul - 35 puncte

7. FC Botoşani - 33 puncte

8. Dinamo - 28 puncte

9. Sepsi Sf. Ghoerghe - 25 puncte

10. Poli Iaşi - 22 puncte

Ce spune comunicatul FRF?

* Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat apelurile formulate de cluburile Asociaţia Fotbal Club Astra şi Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond – de sancţionare a celor două cluburi pentru încălcarea cerinţelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competiţional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licenţa de participare la campionatul naţional Liga 1.

* Apelul clubului Asociaţia Fotbal Club Astra a fost respins şi s-a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfăşurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autorităţile fiscale/ Actualizare.

* Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins şi s-a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinţei, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite