Situație inedită în Liga Campionilor. Dortmund câștigă mai mulți bani dacă pierde finala cu Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Borussia este surpriza acestui sezon în Champions League. Nemții vor întâlni favorita Real Madrid în finala de pe Wembley, programată pe 1 iunie.

Borussia Dortmund, surpriza din Liga Campionilor. Foto Facebook
Borussia Dortmund, surpriza din Liga Campionilor. Foto Facebook

O situație inedită face ca formația din Dortmund să câștige mai mulți bani dacă pierde ultimul act decât dacă ridică trofeul, a anunțat Daily Sports. Acest lucru este posibil urmare a faptului că Borussia l-a vândut pe Jude Bellingham la Real Madrid în vara anului trecut pentru suma de 103 milioane de euro, însă a reușit să introducă și alte bonusuri în contract în urma cărora suma poate crește până la 133,9 milioane.

Cel mai consistent este un bonus de 25 de milioane de euro, pe care nemții îl vor încasa dacă Jude Bellingham cucerește Liga Campionilor alături de Real Madrid în acest sezon. În cazul în care produce surpriza și pune mâna pe trofeu, Borussia Dortmund va fi premiată de UEFA cu ”doar” 20 de milioane de euro.

Pe termen lung, lucrurile se schimbă

Desigur că, pe termen scurt, înfrângerea nemților ar însemna o rețetă financiară mai bună. Însă, pe termen lung, dacă va cuceri Liga Campionilor, Borussia ar avea mult mai mai mult de câștigat, din contracte de publicitate mai mari, creșterea vânzării numărului de tricouri sau din creșterea cotei de piață a jucătorilor.

Real Madrid a ajuns în finală după o dublă de mare luptă cu Bayern Munchen (2-2 și 2-1), calificarea fiind umbrită de o decizie controversată a arbitrilor, în prelungirile returului de pe Bernabeu. De partea cealaltă, Borussia Dortmund a gestionat perfect ambele întâlniri cu PSG, învingând-o pe campioana Franței cu un dublu 1-0.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite