Real Madrid, un miracol al fotbalului: dovada incontestabilă că, uneori, imposibilul devine posibil

0
Publicat:

Pe nemți poți să fii sigur că i-ai bătut la fotbal, abia după ce îi vezi urcați în autocar“. Sau „fotbalul e un joc de 90 de minute în care, la final, câștigă nemții“.

Joselu a dus Real în finala Ligii, marcând de două ori după ce a fost introdus în minutul 81
Joselu a dus Real în finala Ligii, marcând de două ori după ce a fost introdus în minutul 81

Iată niște clișee pe care Realul le-a spulberat, în stilul ei caracteristic, miercuri, pe „Santiago Bernabéu“. Pentru că, în minutul 87 al meciului Real Madrid – Bayern Munchen, tabela arăta 0-1 (2-3 la general) și bavarezii se pregăteau pentru finala Champions League de pe „Wembley“. Pe care acum o vor urmări însă la televizor. Pentru că Joselu, un atacant de 34 de ani împrumutat de de la Espanyol, a fost atins de magia tricoului blanco și golurile sale din minutele 88 și 90+1 au trimis Realul în ultimul act. Unde, pe 1 iunie, Vinicius și compania vor da de alți nemți, cei de la Borussia Dortmund.

Până atunci, remontada izbutită de Real a lăsat Bayern în ruine! Pentru prima dată în ultimii zece ani, bavarezii vor încheia un sezon fără niciun trofeu.

Apogeul revenirilor a fost atins în 2022

Cine a văzut finalul partidei de miercuri n-a fost, totuși, foarte suprins. Din contră! Pentru Real Madrid, revenirile dramatice din Liga Campionilor reprezintă „specialitatea casei“. Numai în acest sezon, ibericii au ajuns la patru meciuri în care au întors scorul după ce au încasat primul gol:

*3-2 în deplasare cu Napoli, de la 1-0 pentru italieni acasă. Apoi, 4-2 cu aceeași echipă pe „Santiago Bernabéu“, de la 0-1 în minutul 9 pentru oaspeți.

*3-2 cu Union Berlin, în deplasare, după ce nemții au avut 1-0 la pauză. Și, bineînțeles, come-back-ul fabulos de miercuri, cu alți nemți, cei de la Bayern.

Din sezonul 2016-2017 al Ligii, nicio altă formație n-a adunat atât de multe reveniri într-o singură campanie. Atenție: în acel sezon echipa care a reușit cinci răsturnări de scor s-a numit tot Real Madrid. Și avea să câștige Champions League după o finală cu Juventus, scor 4-1, la Cardiff.

De amintit că și ultima victorie a Realului în Ligă, în sezonul 2021-2022, a venit după un scenariu incredibil. Iată niște momente memorabile din stagiunea respectivă:

*În returul optimilor cu PSG, francezii aveau 2-0 la general, în minutul 60. Real a marcat însă de trei ori în ultima jumătate de oră, prin Benzema, și s-a calificat.

*În returul sferturilor, Chelsea avea 4-3 la general, în minutul 79. Rodrygo a marcat însă, în minutul 80, și a forțat intrarea în prelungiri. Unde a punctat și Benzema (96), trimițând Realul în semifinale.

*În returul din semifinale, Manchester City era cu un pas în finală, în minutul 89, având 5-3 la general. Același Rodrygo a reușit însă o dublă electrizantă (90, 90+1) și a forțat, din nou, intrarea în prelungiri. Unde, firește, s-a calificat Real după reușita lui Benzema de la punctul cu var (95).

Campania magică din 2021-2022 s-a încheiat, cum altfel?, cu finala câștigată, la Paris, în fața celor de la Liverpool, scor 1-0.

Liga Campionilor, semifinale

PSG – Dortmund 0-1 (0-1 în tur)

Real Madrid – Bayern 2-1 (2-2 în tur)

Finala Real Madrid – Borussia Dortmund va fi găzduită de Stadionul „Wembley“ (Londra) pe data de 1 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite