Simone Tempestini, obligat să-şi apere victoria la Raliul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Lupta pentru titlu în Campionatul Naţional de Raliuri e mai intensă ca niciodată în acest sezon. Nu mai puţin de trei piloţi se află în lupta pentru trofeul pe care Simone Tempestini l-a câştigat de cinci ori în ultimii şase ani, iar Raliul Sibiului din acest weekend se anunţă extrem de important în acest context.

În actuala stagiune, deşi merge incredibil în European, unde este la doar 6 puncte de un istoric titlu de vicecampion continental, Tempestini a avut probleme pe plan intern, abandonând din cauza unor probleme tehnice la precedentele două raliuri, în Argeş şi Bucovina.

Sebastian Barbu a profitat de această situaţie, impunându-se în cele două etape, şi a preluat conducerea în clasamentul general al campionatului, cu 124,8 puncte, fiind urmat îndeaproape de Andrei Gîrtofan, cu 123,4 puncte. Tempestini se află abia pe 5, cu 65 de puncte. Astfel, având în vedere că Raliul Sibiului are coeficient 1,2, campionul naţional en-titre este obligat să se impună în runda de casă a marelui său rival Sebastian Barbu.

„Abia aştept etapa de la Sibiu, e una dintre raliurile care îmi plac cel mai mult şi sunt convins că va fi interesant de văzut pentru fanii motorsportului acest duel. Nu simt o presiune, voi merge să mă bucur de fiecare kilometru de probă specială”, a spus Tempestini, învingător clar în ultimele două ediţii ale etapei care se desfăşoară pe macadam.

Pilotul de la Napoca Rally Academy va reveni pe modelul Skoda Fabia Rally2 cu această ocazie, acelaşi model cu care concurează şi în European. De asemenea, colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, se va afla în premieră pe un model asemănător după ce în anii precedenţi a pilotat un Ford Fiesta R5.

Un total de 70 de echipaje s-au înscris la ediţia din acest an a Raliului Sibiului, care va debuta joi seară cu startul festiv, în timp ce vineri după amiază se va desfăşura prima probă specială. Runda are parte şi de un număr record de modele cu configuraţie Rally 2, nu mai puţin de 13.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite