Simona o bate şi pe Pliskova, România conduce Cehia cu 2-1 şi devine favorită la calificarea în semifinalele Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona halep fedcup 2019. foto afp

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, duminică, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, pe Karolina Pliskova, locul 5 WTA, în cea de a treia partidă a întâlnirii dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

Evoluţia entuziasmantă a Simonei din meciul cu Siniakova, pe care a învins-o ieri în puţin mai mult de o oră, scor 6-4, 6-0, a continuat şi astăzi. Pliskova, care trecuse şi ea fără emoţii de Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-4, a trebuit să se recunoască învinsă de o adversară care i-a găsit repede antidotul la serviciile puternice cu care făcuse ravagii în ziua precedentă.

Primul set a debutat fără menajamente, ambele jucătoare bifând câte un game pe serviciul adversarei. Apoi s-a mers cap la cap, până la 4-4, moment în care Simoana a forţat şi a reuşit un nou break. Halep a închis game-ul următor abia la a cincea tentativă, susficient însă pentru adjudecarea primului set.

Setul doi a fost mult mai palpitant, iar tenisul etalat de cele două jucătoare a atins, pe alocuri, un nivel extraordinar. Pliskova s-a distanţat la 4-1, Halep a revenit la 4-3, dar sportiva din Cehia a replicat cu un nou break şi a servit pentru meci. Halep nu s-a dat bătută, a făcut rebreak-ul, pentru ca apoi să-l consolideze cu un game câştigat dramatic pe propriul serviciu. La 5-5 au urmat alte două game-uri foarte intense, ambele câştigate de Pliskova, dar la fel de bine acestea ar fi putut intra şi în contul jucătoarei noastre.

Setut decisiv a început exact ca primul, cu break-uri de ambele părţi. Halep a apăsat imediat pe acceleraţie şi s-a distanţat la 5-2 cu două break-uri. Pliskova a recuperat unul, şi-a făcut imdediat şi serviciul, după un game în care a fost nevoită să salveze o minge de meci, iar Halep a servit a doua oară pentru a închide partida. Simona nu a mai greşit şi România aşteaptă cu pulsul crescut meciul dintre Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite