Simona Halep, meci fabulos la revenirea după accidentare, a rezistat pe teren aproape trei ore!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

De exact trei luni a avut nevoie cea mai bună jucătoare de tenis a României pentru a trece peste ruptura musculară suferită la Roma, pe 12 mai, iar revenirea în circuit a fost una dădătoare de speranţe.

Calificată direct în turul doi al turneului de categorie WTA 1000 de la Montreal, Simona Halep a fost serios testată de jucătoarea de pe poziţia 28 WTA, Danielle Collins, sportivă pe care o învinsese în singura lor dispută din carieră 

Joi dimineaţa, constănţeanca în vârstă de 29 de ani nu a lăsat deloc impresia că vine după o perioadă aşa lungă de inactivitate. Deplasarea sa în teren a fost la cote foarte înalte, astfel că jocul defensiv a funcţionat foarte bine. Cum nici serviciul nu a dezamăgit, Simona a putut face faţă unei confruntări epice de aproape trei ore.

Debutul meciului a fost unul foarte echilibrat, primele trei game-uri fiind decise la avantaj. Începând din game-ul trei, când nu a fructificat două mingi de break, Halep a jucat tot mai bine şi a început să dicteze ritmul punctelor. Şi-a făcut serviciul la zero, după care a reuşit break-ul (la a cincea oportunitate) şi consolidarea acestuia, 4-2. A urmat un game în care Collins a avut 5 mingi de 4-3, dar care a mers, până la urmă, tot în dreptul Simonei, după care românca a închis setul la prima oportunitate, la 44 de minute de la primul punct.

Debutul setului secund i-a aparţinut jucătoarei din SUA. Collins a avut 2-0 şi minge de 3-0 pe propriul serviciu, dar Simona a reuşit să facă break-ul. A urmat un game în care Halep s-a văzut condusă cu 0-40, dar a reuşit să ia 5 puncte la rând şi să egaleze situaţia pe tabelă, 2-2. A fost rândul Simonei să nu fructifice două mingi de break în game-ul cinci, după care au urmat 5 break-uri consecutive, şi setul a mers în contul lui Collins, 6-4. 

Collins a inceput bine şi decisivul, a avut 1-0 şi 4 şanse pe serviciul Simonei de a se distanţa la 2-0. Românca a rezistat presiunii, a egalat, 1-1, după care a venit un festival de break-uri, câte două pentru fiecare jucătoare, 3-3.  La scorul de 3-2 pentru Halep, Collins a acuzat probleme la piciorul stâng şi a cerut o pauză medicală. Ea a mers la vestiare şi a revenit pe teren după mai bine de zece minute.

În următoarele 3 game-uri s-a mers cu serviciul, 5-4, iar Halep a ajuns să servească pentru a rămâne în meci. Game-ul 10 a avut o desfăşurarea dramatică, tensiunea din teren ajungând la cote incredibile. Simona a salvat 4 mingi de meci, a ratat două şanse de 5-5 şi nu a mai putut face nimic la cea de a cincea minge de meci. Românca a părăsit terenul învinsă, după un meci care a durat 2 ore şi 55 de minute, 6-2, 4-6, 4-6, dar jocul prestat a transmis multe mesaje optimiste fanilor săi. 

Simona Halep, acceptată direct în turul al doilea, va primi un cec de 13.300 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite